eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Női kézilabda BL - Vereséggel kezdett a Győr a középdöntőben

A címvédő Győri Audi ETO KC egy góllal, 26-25-re kikapott a vendég norvég Larviktól a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi nyitányán.

A magyar csapat a 2013-as hazai elődöntő óta, azaz 22 találkozó után először kapott ki a sorozatban.

Eredmények:
középdöntő, 2. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 25-26 (11-14)

A Győrnek ez volt az első komolyabb erőpróbája azt követően, hogy ősz óta sorra dőltek ki kulcsjátékosai. Az irányító Görbicz és a kapus Lunde várandós lett, a védelemben és átlövő poszton nélkülözhetetlen Amorim, a szélső Orbán, valamint a Lunde helyére igazolt Grubisic pedig térdszalag-szakadást szenvedett.

Most is Herrnek kellett kezdenie a kapuban, mivel a hét elején igazolt olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég Grimsbö kisebb sérülése miatt még nem volt hadra fogható.

A Larvik nehéz anyagi helyzetben van, rengeteg adósságot halmozott fel és ha februárban nem sikerül rendeznie tartozásait, akkor veszélybe kerül további szereplése. A keret így is erős, többen szerepeltek a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Eb-n aranyérmes norvég válogatottban.

A két csapat a maximális nyolc ponttal érkezett a csoportkörből, és mivel a hatos legjobb négy együttese bejut az áprilisi negyeddöntőbe, egy mostani siker szinte azonmód továbbjutást ért volna. Ám a Győr és a Larvik is többet akar: a csoportelsőséget célozza meg, mert az kedvezményeket biztosít a kieséses szakaszra. A papírforma alapján az ETO és a Larvik kiemelkedik a csoportból, vagyis az egymás elleni találkozóknak van különösen hatása a csoportelsőségre.

A magyar csapat kezdett jobban, elsősorban Kovacsics remeklésének köszönhetően, aki négy gólt vállalt magára a csapat első öt találatából, és a Győr 5-3-ra elhúzott. A norvégok azonban nem engedték ellépni a címvédőt, amely a sok eladott labda miatt kétgólos hátrányba került (7-9). A zöld-fehérek aztán a továbbra is kiválóan játszó Kovacsics révén 10-nél és 11-nél is utolérték a Larvikot. Az első félidő hajrája viszont ismét a vendégeké volt, mivel a sorozatos pontatlan passzokat megbüntette a Larvik, amely így 14-11-re vezetett a szünetben.

A folytatásban sokáig felváltva estek a gólok, mígnem a játékrész derekán egy emberelőnyt kihasználva a Győr egyenlített (21-21), sőt Kovacsics értékesített hétméteresével a vezetést is átvette. Az utolsó hat perc kétgólos magyar előnyről indult, de Wojtas egymás után három gólt dobott átlövésből, így fordított a Larvik (25-26). Az utolsó percre fordulva a Győr támadhatott az egyenlítésért, még a kapus helyett is mezőnyjátékos ment a pályára a létszámfölény érdekében, de nem sikerült lövéssel befejezni az akciót, így 2013 tavasza után először alulmaradt a magyar együttes a BL-ben.

A Győr egy hét múlva a Szűcs Gabriellával felálló nagybányaiakhoz látogat, akik most a svéd Sävehof otthonában szerezték meg első pontjaikat a középdöntőben, lévén a csoportkörből nem hoztak magukkal pontot.

A nap másik mérkőzésén:
Sävehof (svéd)-Baia Mare (román) 26-28 (14-15)

hétfőn játsszák:
Viborg (dán)-Metz (francia) 19.00

Az állás: 1. Larvik 10 pont/5 mérkőzés, 2. Győr 8/5, 3. Metz 4/4, 4. Viborg 3/4, 5. Baia Mare 2/5, 6. Sävehof 1/5

Korábban:

1. csoport:
HC Leipzig (német)-Vardar Szkopje (macedón) 26-23 (13-10)
Dinamo Szinara (orosz)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 18-25 (11-12)
Krim Ljubljana (szlovén)-Thüringer HC (német) 23-26 (15-13)

állás: 1. Podgorica 9 pont, 2. Dinamo 6 (126-121), 3. Leipzig 6 (137-135), 4. Thüringer HC 4, 5. Szkopje 3, 6. Ljubljana 2

A két csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×