eur:
389.36
usd:
362.26
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Utolsó lett saját versenyén Tiger Woods

A világ legismertebb golfozója, Tiger Woods gyenge csütörtöki kezdése után valamennyit javult ugyan, de ennek ellenére utolsó lett saját versenyén, a meghívásos Hero World Challenge-en.

A floridai viadalon a hosszú sérülés után visszatérő amerikai sztárjátékos 77 ütéssel, az alap-ütésszámnál öttel rosszabb teljesítménnyel zárta az első napot, pénteken és szombaton azonban lényegesen összeszedettebben játszott, 70 és 69 ütéssel folytatta szereplését. A vasárnapi utolsó napon ismét komoly hullámvölgyek voltak a teljesítményében, a 13-as, ötütéses lyukat például csak nyolc próbálkozásból tudta teljesíteni (triple bogey), így a "hajrában" hiába voltak felvillanásai, 72 ütéssel zárt, és összességében - holtversenyben a szintén amerikai Hunter Mahannal - utolsó lett a 18 tagú mezőnyben.

A 3,5 millió dollár összdíjazású tornát Woods honfitársa, Jordan Spieth nyerte óriási fölénnyel, a másodikat 10, Woodsot 26 ütéssel megelőzve. A 31 éves golfozó a sikeréért 1 millió dollárt kapott.

A 38 éves Woodsnak az idei karrierje egyik legrosszabb éve: márciusban meg kellett műteni a hátát, három hónapig nem játszhatott, így 2014 első két Major-versenyén sem lehetett ott, majd a British Openre visszatért, ám ott gyengén szerepelt, az augusztusi PGA Championshipen pedig két nap után kiesett. Ezután újabb hátsérülést szenvedett, és egészen mostanáig nem golfozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×