eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Súlyemelő vb - Lerch Zsolt 8., Soóky Gergely 5. lett csoportjában

A magyar csapatból elsőként bemutatkozó Lerch Zsolt nyolcadikként zárt a 69 kilósok D csoportjában a súlyemelők olimpiai kvalifikációs világbajnokságának vasárnapi versenynapján a kazahsztáni Almatiban.

A Veresegyházi FSK emelője jóval előrébb végezhetett volna, ám - amint azt Ördögh István szövetségi kapitány az MTI tudósítójának elmondta - a bemelegítés során megsérült. Azt már a válogatott keretorvosa, Krivanek László tette hozzá, hogy Lerch a derekával bajlódik. Bár sikerült délelőtti fellépésére úgy-ahogy "összedrótozni", tudásához képest csak jóval szerényebb súlyokkal tudott elbánni: szakításban 115, lökésben pedig - ahol harmadik gyakorlatára már ki sem jött - 145 kilót teljesített, így összetettben 260 kilogrammig jutott.

Hogy összproduktumával a teljes rangsorban hol végez, csak akkor dől el, amikor a kategória további három csoportjának a versenyei is véget érnek. A legjobbakat felvonultató A csoport viadalát hétfő este rendezik meg.

Ugyanígy később derül fény az almati vb-n szintén vasárnap bemutatkozott Soóky Gergelynek, az idei Európa-bajnokságon 261 kilós összteljesítménnyel hatodik helyezett magyar emelő végső pozíciójára. A győri Rekard SE sportolója a 62 kilogrammos kategória B csoportjában szerepelt, 118 kilót szakított, 154-et lökött, így összetett eredménye 272 kilogramm lett, ezzel pedig - a C és D csoport eredményeit is figyelembe véve - ötödikként zárt.

Itt az A csoport küzdelmeit budapesti idő szerint a délutáni órákban bonyolítják le.

A nap folyamán még egy súlycsoportban hirdetnek győztest: a női 48 kg-ban, amelyben nincs magyar induló.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×