eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Benedekék így vághatnak majd vissza a szerbeknek

Benedek Tibor szövetségi kapitány kijelölte világkupa-keretét - írja a waterpolo.hu. Az Európa-bajnoki kerethez képest négy helyen lesz változás a magyar vízilabda-válogatott keretében.

A magyar férfiválogatott ezüstéremmel zárta a budapesti Európa-bajnokságot, ugyanakkor még vár rá egy másik feladat a nyáron: a kazahsztáni Világkupában kell bizonyítani.

Benedek Tibor kedden ismertette a Világkupa-keretet. Négy változást jegyezhetünk fel.

"Az Európa-bajnoki keretből kikerült Szivós, Vámos, Tóth és Nagy Viktor. Vámos Márton mandulaműtét előtt áll, a többiek pedig pihenőt kapnak. Helyettük Angyal Dani, Bátori Bence, Bedő Krsztián és Lévai Márton került a keretbe" - mondta a kapitány.

S hogy mi az oka a gyors kerethirdetésnek?

"Elsődlegesen természetesen az, hogy mindenki tudja, hogy épül fel a nyara. Akik eddig nem edzettek, azoknak fejben is el kell kezdeni hangolódni arra, hogy 7-én elkezdjük a felkészülést. Így már minden tekintetben jobb állapotban érkezhetnek. Itthon készülünk majd a Világkupára, együtt edzünk majd a Japán válogatottal, amíg ők Budapesten gyakorolnak" - mondta Benedek Tibor.

A Világkupát Kazahsztánban rendezik augusztus 19. és 24. között. A mieink a B csoportban kezdenek, az ellenfeleink Horvátország, Kazahsztán és Ausztrália lesznek.

A magyar válogatott kerete a Világkupára:

Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs

Férfi Világkupa (Almaty, Kazahsztán):

A-csoport: Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-Afrika
B-csoport: Magyarország, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×