eur:
389.51
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az uruk kapitánya minden FIFA-tisztségéről lemondott Suárez eltiltása miatt

Az előző világbajnokságon negyedik helyezett uruguayi válogatott a kolumbiaiakkal játszik a második nyolcaddöntőben. A Célestéből természetesen hiányozni fog az eltiltott Luis Suárez.

A Liverpool a Barcelona által is kiszemelt csatárának eltiltása megosztotta a közvéleményt. Abban nagyon sokan biztosak voltak, hogy a FIFA el fogja tiltani, a többség azonban túlságosan súlyosnak érzi a büntetést. Diego Armando Maradona például pénteken Luisito, veled vagyunk feliratú pólóban pózolt, a hazatért csatár házánál szimpátiatüntetést tartottak, Oscar Washington Tabarez, az uruguayiak szövetségi kapitánya pedig tiltakozásul minden, a FIFA-ban viselt tisztségéről, így technikai bizottsági tagságáról is azonnal lemondott. Sajtótájékoztatóján elsősorban a brit médiát okolta, amely szerinte felfújta az ügyet.

A két csapat korábban egyszer találkozott csak világbajnoki mérkőzésen, az 1962-es, Chilében a Céleste győzelmével véget ért találkozó a kolumbiaiak első világbajnoki mérkőzése volt. Az elmúlt tíz év egymás elleni mérlege is uruguayi fölényt mutat: nyolcból hatot az égszínkékek nyertek meg.

Ám José Pekerman, a kolumbiai válogatott argentin szövetségi kapitánya nem foglalkozik ezzel. Igaza van, az ő csapata mutatott eddig jobb formát a világbajnokságon. Pekerman a legutolsó csoportmérkőzésen pihentette kulcsjátékosai nagy részét (aztán a félidő után beállt James Rodriguez, s megfordította a meccset), így aztán nem meglepő, hogy a tervek szerint nyolc helyen is megváltozik majd a kolumbiaiak összeállítása.

Érdekes, hogy Kolumbia a már említett 1962-es mérkőzésen kívül még soha nem játszott világbajnokságon dél-amerikai ellenféllel, Uruguay ellenben legutóbb 1950-ben tudott túl a csoportmérkőzéseken nyerni dél-amerikai rivális ellen. Az a győzelem, ugyanabban a stadionban, ahol a mostani mérkőzést is rendezik, tehát a Rio de Janeiro-i Maracanában, a brazilok ellen, világbajnoki címet ért. 

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×