eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kemény Dénes: Nem lehet végig Messire bazírozni, egyszer csak lesz egy rossz napja

Kérdés, hogy az eddig remekül játszó klasszisok át tudják-e menteni formájukat a foci-vb egyenes kieséses szakaszára, és a szakvezetők szükség esetén mennyire mernek bátran változtatni - mondta Kemény Dénes mesteredző, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki az InfoRádióban folyamatosan értékeli a brazíliai labdarúgó-világbajnokság eseményeit.

- Argentína és Franciaország is simán továbbjutott. Erre számított?

- Az eddig nyújtott teljesítményük alapján ez a két csapat elég stabil. Azonban kérdés, hogy a kapitányok miként tudják megoldani azt az ilyen hosszú világversenyeken visszatérő problémát, hogy hajlamos az ember azokra támaszkodni, akik a megelőző meccseken a döntő teljesítményt nyújtották. Most dől tehát el: ha a húzóembereknek nem megy annyira, akkor fel tudnak-e készíteni a kapitányok olyan tehetséges, jó játékosokat, akik eddig árnyékban voltak és átveszik az előbbiek helyét.

- Mi a véleménye Messiről? Elviheti azért a döntőig, esetleg az aranyéremig Argentínát, mint 1986-ban Maradona?

- Szerintem nem. A mai modern futball már annyira csapatjáték, hogy Messi abban egy plusz. Éppen az a kérdés, hogy a többi gólveszélyes csatár hozzá tud-e tenni valamit a csapat játékához, mert nem lehet végig Messire bazírozni. Egyszer csak lesz egy rossz napja, mert ő sem gép. Ráadásul az a játékos, aki eddig brillírozott, hajlamos azt hinni, hogy ez magától megy - de magától nem megy, eddig is azért ment, mert volt benne egy egészséges feszültség.

A jó teljesítmények az egészséges feszültséget csökkentik. Ezért kell, hogy akikben a becsvágy benne van, megmutassák magukat. Messi akkor tud esetleg egy elődöntőben-döntőben újból meghatározó, győztes teljesítményt nyújtani, ha közben valamennyi időre valaki átveszi vezető szerepét és újból serkenti őt, hogy megmutassa: nana, azért mégiscsak én vagyok a főnök.

- Ma este melyik mérkőzésre érdemes figyelnünk?

A legkevésbé izgalmas, de egyben legizgalmasabb a két német kapitány mérkőzése: az USA -német mérkőzés lesz. Az egész világ azt fogja nézni, hogy most békésen játszanak, vagy harcosan. Ez egy igazi csemege, mert a normál sportizgalom mellett olyan kérdéseket is vizsgál majd minden szurkoló, amelyet általában nem szokásos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×