eur:
387.85
usd:
359.84
bux:
69059.75
2024. május 9. csütörtök Gergely

Azonnal lemondott az olasz szövetségi kapitány és a FIGC elnöke

Az uruguayiak elleni vereség, illetve az azt eredményező kiesés miatt a találkozót követő sajtótájékoztatón bejelentette lemondását Cesare Prandelli szövetségi kapitány és az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Giancarlo Abete is.

"A szakmai munka kudarcot vallott, s ezért egyedül én vagyok a felelős" - mondta Prandelli.

Az olasz válogatott, amely 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Prandellivel az ukrán-lengyel közös rendezésű tornán, a 2006-os (még Marcello Lippi irányításával megnyert) világbajnoki cím óta mind a két vb-n kiesett a csoportkörben.

Prandelli kevéssel a torna előtt hosszabbította meg két évvel a szerződését, de, mint mondta, azóta nemtelen verbális támadások alanya lett. Szerinte a kiesés után - noha, ameddig 11 emberrel harcolhattak 11 ellen , tisztességgel helyt álltak - nincs más út, csak a lemondás.
Giancarlo Abate, a FIGC elnöke a maga lemondását visszavonhatatlannak minősítette, ugyanakkor reményének adott hangot, hogy Prandelli, aki ezüstérmet nyert az Eb-n, harmadik lett a Konföderációs Kupán a válogatottal, s simán kijutott csoportjából a vébére a Squadra Azzurrával, a következő napokban megmásítja a döntését. 

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×