eur:
389.59
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megkegyelmez-e az óriási vihar a legkeményebb ultrafutóknak?

Félidőhöz érkezett az EMU - Unix- Kaeser 6 napos ultramarathon. A versenyt Balatonfüreden rendezik.

Megkegyelmez-e a vihar a legkeményebb ultrafutóknak? A kérdést az Egyesület a Magyar Ultrafutásért fogalmazza meg vasárnapi közleményében.

Mint írják, a fiatal francia Oliver Chagne egyelőre 594 km megtételével, 54 kilométeres előnnyel vezet a német Hans Jürgen Schlotter előtt. Harmadik helyen a szintén francia Didiére Sessegolo 20 kilométerrel a német mögött fut. A negyedik helytől lefelé igen nagy a torlódás, hiszen pár kilométer különbségekkel követik egymást. A versenyzőket eddig a meleg és az eső is próbára tette.

Hazánk legjobbjai, Pula Tamás országos csúcstartó, valamint Bakucz Krisztina korosztályos világrekorder sérülés miatt kiállni kényszerült. Járosi Tamás viszont egyelőre a 23. helyen áll. A csapaversenyt a franciák vezetik a németek és az olaszok előtt. A mieink a IV. helyen állnak.

Lassan elkezdődik a taktikai és erőnléti csata. 48 óra van hátra és 3 futó is 900 km közeli eredményt hozhat. De nem csak egymással, hanem az elemekkel is meg kell küzdeniük, hiszen a térségben óriási vihar várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×