eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Karate Eb - Tadissi Martial bronzérmes

Tadissi Martial bronzérmet szerzett a karate Európa-bajnokságon, Tamperében.

A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a 67 kilogrammos súlycsoportban indult magyar versenyző még a csütörtöki selejtezők során harcolta ki a bronzmérkőzés jogát, miután három győzelem után az elődöntőben vereséget szenvedett. A szombati helyosztón aztán sikerült a javítás: az osztrák Pokorny ellen két, fejre mért ütéssel hamar kétpontos előnyre tett szert, amelyet aztán taktikus küzdelemben az összecsapás végéig megőrzött, ezzel megszerezte pályafutása első felnőtt érmét világversenyen.

A 23 esztendős karatés - akinek édesapja kongói, édesanyja pedig magyar - korábban a junior és az U21-es korosztályban Európa-bajnoki címet nyert.

Tadissi Martial sikerének köszönhetően a magyar válogatott egy bronzéremmel zárta a finnországi kontinensviadalt, amelyen 43 ország 480 versenyzője - köztük 15 magyar - indult.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×