eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egy évre tiltották el a híres atlétát

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) pénteken egy évre eltiltotta a doppingolással tavaly lebukott Tyson Gay atlétát.

Az USADA akár kétéves eltiltással is sújthatta volna a háromszoros világbajnok sprintert, de azért úszta meg kevesebbel, mert mindenben együttműködött a szervezettel. A 31 éves atléta a döntés értelmében idén júniusban térhet vissza.

Tavaly májusban egy versenyen kívül levett mintában mutattak ki tiltott szert Gay szervezetében. Az amerikai csúcstartó (9.69 mp) ezt követően rögtön jelezte, tisztában van azzal, mi történt. Részleteket nem közölt, csupán annyit, hogy "olyan emberben bízott meg, akiben nem lett volna szabad, mert becsapta őt", a hibáját viszont elismerte.

Az USADA egyúttal minden eredményét megsemmisítette 2012 július 15-től, ugyanis Gay akkor használta először a tiltott szert tartalmazó anyagot. Ennek jegyében az atléta visszaadta a londoni olimpián a 4x100 méteres amerikai váltóval nyert ezüstérmét, noha a játékokon nem bukott le.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×