eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az első hazai vereség a finnektől: Magyarország-Finnország 1-2

Pintér Attila első szövetségi kapitányként vezényelt válogatott mérkőzésén a magyar csapat 2-1-re kikapott a finnektől.

A két szövetségi kapitány kijelölte a kezdőcsapatát. Magyarország: Bogdán - Vanczák, Lipták, Juhász, Leandro - Varga J. - Lovrencsics, Sándor Gy., Koman, Dzsudzsák - Rudolf. Finnország: Mäenpää - Arkivuo, Ojala, Moisander, Sorsa- Kolehmainen, Sparv, P. Hetemaj - Riski, R. Eremenko - Pukki.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, Novák Dezső és Fekete László tiszteletére. A magyar válogatott kezdte a játékot, az első lövést Rudolf Gergely küldte kapura, illetve kapu mellé. 
A finnek albán származású középpályása, Hetemaj az első sárga lapot
Az első tíz perc enyhe magyar fölénnyel, de nagyobb helyzet nélkül telt el.. 
Vezet a magyar válogatott, talpon a stadion népe. Ráadásul győri játékos lőtte a gólt. Két nagy visszatérő produkciójából született a vezetés, Leandro előreívelése után Rudolf Gergely 2011-es önmagát idézve, szép egyéni játék után lőtt gólt. 1-0
Megtört a jég! A magyar csapat a legutóbbi két, a finnek elleni hazai mérkőzésén nem szerzett gólt. Most 12 perc alatt máris sikerült. 
A finnek első veszélyes támadása végén Pukki sarkalása után Eremenko került lövőhelyzetbe, de Vanczák Vilmos jókor volt jó helyen. Blokkolta a lövést.
Az első félidő felénél járunk. Az utóbbi percekben a finneknél volt többet a labda, veszély nélkül.
Dzsudzsák nem érte el a labdát, lemaradt Vanczák beadásáról. Túljárunk az első félórán.
Vanczák ismét jól segítette a támadást, Rudolfhoz passzolt ,a csatár alig lőtt 20 méterről a kapu mellé. 
Bogdán Ádám sárga lapot kapott időhúzásért. 
Finn támadásokkal ért véget a félidő. Meg magyar vezetéssel. 
Némi meglepetésre egyik kapitány sem cserélt a szünetben. 
A finnek kezdtek jobban, Eremenko elöl Leandro az öt és felesnél nagyszerűen mentett.
Dzsudzsák labdájával Leandro elment, beadása után Koman hét méterről a kapu mellé lőtt. Nagy hiba volt, s még nagyobb helyzet. 
Két perc alatt két új játékos a magyar csapatban. Előbb Lovrencsics Gergő helyett Gyurcsó Ádám, majd Sándor György helyett Elek Ákos állt be. 
Lipták is lement, de ez talán nem volt tervezett csere, kisebb sérülést szenvedett. Kádár Tamás állt be.
Egy újabb magyar gól valószínűleg eldöntené a mérkőzést, de a helyzetek kimaradnak. Koman ezúttal feladó volt, beadása után Rudolf tíz méterről a kapu mellé pörgette a labdát. 
Újabb cserék. Riski helyett Pohjanpalo, Koman helyett egy újonc, Futács Márkó állt be. A még tinédzserkorú Pohjanpalo az első labdaérintései egyikéből gólt szerezhetett voplna, szerencsére lyukat rúgott. 
Ring is a pályán, Kohlemainen helyett.
Kiegyenlített a finn válogatott. Eremenko labdájával Arkivuo vitte tovább az akciót, beadását sem Bogdán, sem Kádár nem tudta tisztázni, Pohjanpalo ellenben másfél méterről a kapuba tolta a labdát, 1-1.
Negyedóra van még hátra.
A jól játszó Rudolf helyett a hajrában Nikolics Nemanja játszik.
Juhász Roland szabálytalankodott Hetemajjal a tizenhatoson belül, a finnek büntetőt kaptak. Eremenko lőtte a tizenegyest, a jobb alsó sarokba. Bogdán Ádám jól vetődött, de nem érte el a labdát. Magyarország-Finnország 1-2
Rudolf góljánál megjegyeztük, hogy megtört egy rossz sorozat. Most egy másik is megfog, úgy tűnik: a finnek még soha nem nyertek Magyarországon. 
SZakály is pályára került, Varga helyett. Toivio is beállt. 
2011. novembere óta nem tud európai ellenféllel szemben hazai barátságos mérkőzést nyerni a magyar válogatott. 
Futács ollózása után a kapu tetejére hullott a labda. Két perccel később Szakály lábában volt az egyenlítés, de a védőt találta el. A végén még a finnek újoncot avattak, beállt Mattila, a levonuló Eremenkót megtapsolta a közönség. 
Magyarország-Finnország 1-2 (1-0)
Győr, 12 ezer néző, v.: Alexander Harkam (osztrák)
Magyarország:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán (Kádár Tamás, 56.), Juhász Roland, Leandro - Varga József (Szakály Péter, 88.) - Lovrencsics Gergő (Gyurcsó Ádám, 53.), Sándor György (Elek Ákos, 55.), Koman Vladimir (Futács Márkó, 64.), Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 83.)
Finnország: Niki Mäenpää - Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Niklas Moisander, Sebastian Sorsa - Toni Kolehmainen (Alexander Ring, 70.), Tim Sparv, Përparim Hetemaj - Riku Riski (Joel Pohjanpalo, 64.), Roman Eremenko (Sakari Mattila, 94.) - Teemu Pukki (Berat Sadik, 87.)
Gólszerzők: Rudolf (13.), illetve Pohjanpalo (74.), Eremenko (84., 11-esből)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×