eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szocsi 2014 - Björgen hatodik aranya és rekordbeállítása

Marit Björgen nyerte a női sífutók szabadstílusú 30 kilométeres számát a szocsi téli olimpia szombati versenynapján, ezzel a harmadik olyan női sportoló lett, aki összesen hat ötkarikás aranyéremmel rendelkezik.

A norvég versenyző mögött honfitársai, Therese Johaug és Kristin Störmer Steira értek célba a második és a harmadik helyen.

Björgen ezzel a sikerrel utolérte az örökranglistán Ljubov Jegorova orosz sífutót és Ligyija Szkoblikova szovjet gyorskorcsolyázót, akik pályafutásuk során szintén hat olimpiai aranyérmet nyertek.

A 33 éves norvég sífutó ráadásul ezzel minden idők legsikeresebb női téli olimpikonja lett, hat aranya mellett ugyanis három ezüsttel és egy bronzzal is rendelkezik. A téli játékok legeredményesebb sportolóinak örökranglistáján Björgen feljött a harmadik helyre honfitársai, Ole Einar Björndalen sílövő és Björn Dählie sífutó mögé.

Sífutás, női szabadstílusú 30 km, olimpiai bajnok:
--------------------------------------------------
Marit Björgen (Norvégia) 1:11:05.2 óra
2. Theres Johaug (Norvégia) 2.6 mp hátrány
3. Kristin Störmer Steira (Norvégia) 23.6 mp h.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×