eur:
389.57
usd:
362.03
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Berki Krisztiánnak kevés ideje volt felkészülni a VB-re

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián szerint több idő kell az új gyakorlata összeállításához, ez is okozhatta azt, hogy a selejtezőben leesett a lóról, és nem jutott döntőbe az antwerpeni világbajnokságon. A klasszis tornász kiemelte, hogy a hideg edzőterem miatt begyulladt válla is hátráltatta a felkészülésben.

Berki Krisztián az InfoRádiónak elmondta, az elmúlt tíz évben csupán két olyan világversenyen vett részt, ahol nem jutott be a döntőbe, így nem rázta meg annyira a mostani kiesés. A Belgiumban rendezett világbajnokságra új gyakorlatokkal készült, melyek betanulására több időt kellett volna fordítania. Hozzátette, a rossz szereplésből le kell vonni a tanulságokat, majd mihamarabb továbblépni rajta.

Edzője, Kovács István szerint sem volt elegendő idő a megváltoztatott gyakorlatok tökéletesítésére, valamint kiemelte, hogy Krisztián kiesésében a túlzott akarás miatti meggondolatlanság is szerepet játszhatott.

Berki Krisztián a tatai edzőtáborból hazatérve egy nem megfelelően fűtött tornacsarnokban folytatta az edzéseket. A hideg miatt válla begyulladt, ami tovább nehezítette a VB-re való felkészülését. A tornász elmondta, a világbajnokság helyszínén szintén kiújult a vállproblémája, mellyel már az olimpián is szenvedett, de orvosának és masszőrének köszönhetően a verseny alatt egyáltalán nem érzett fájdalmat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×