eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Vasas Akadémia U14-es kosárcsapatának sikere: "Sokat tanultunk ezekből a mérkőzésekből"

Holland, horvát, litván, montenegrói, olasz, szerb, szlovák és szlovén csapatokkal mérhette össze tudását a Vasas Akadémia kosárlabda csapata egy hétvégi tornán, ahol mindkét utánpótlás korosztályban harmadik helyen végzett a magyar csapat. A tapasztalatokról az U14-es fiú csapat vezetőedzője, Bosnyák Jácint beszélt az InfoRádiónak.

14 éves korosztályról beszélünk. Mennyire volt számukra ösztönző az, hogy ezúttal külföldi ellenfelekkel játszhattak?

Nagyon ösztönző volt a számukra. Volt egy kis mélypont is a tornán, mert tavaly Rómában megvertük a nagyon erős római csapatot 20 ponttal, idén azonban az olaszok nem akarták a véletlenre bízni, és egy nagyon erős csapattak jöttek, gyakorlatilag majdnem egy U14-es olasz válogatottal vettek részt a tornán. A srácokat ez feltüzelte, bár igazából a Róma ellen ez talán kicsit vissza is fogta a csapatot. De a többiek ellen három extra meccset játszottunk, ez nagyon-nagyon motiválta őket. Nagyon várták ezt a tornát. A szakmai tapasztalat is óriási, és a gyerekeknek is ez óriási élmény. Úgy érzem, hogy extra energiákat tudott belőlük kihozni, és nagyon-nagyon sokat tanultunk ezekből a mérkőzésekből.

Szakmailag mennyire árulja el egy ilyen torna azt, hogy a magyar fiatal kosarasok hol tartanak a nemzetközi kortársaikhoz képest?

Sok következtetést le lehet vonni ezekből a tornákból, hogy melyik csapat mennyire felkészült. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, a Vasas Akadémiát, hogy ahogy az elején, jó pár éve óriási különbségek voltak a csapatok között, egyre-egyre csökken a különbség, és a nemzetközi színvonalat képviselve egyre színvonalasabb meccseket tudunk játszani. Hogy az összes magyar csapatot általánosítani lehet-e ennek alapján, azt nem mondhatnám. Igazából sok jó nevelőegyesület van, jól dogozó edzők...de hiányzik az összefogás és egymás elismerése, pedig egy célért küzdünk! Hiányzik sajnos Magyarországon az egységes szakmai program, de mi minden tőlünk telhetőt megteszünk.

Mi lesz a Vasas Akadémia U14-es kosárcsapatának következő feladata?

Egyelőre lejátszani az alapszakaszt az országos bajnokságban, nyilván elég komoly céljaink vannak, akár megvédeni a bajnoki címet is, de hogyha nem is sikerül, akkor is a gyerekek hosszú távú szakmai felkészülését tartjuk a legfontosabbnak, azt, hogy kosárlabdázókat neveljünk belőlük. A következő ilyen nagyobb megmérettetésünk az egy karácsonyi nemzetközi torna lesz, ahova utazunk majd Zágrábba, ahol reményeik szerint a katalán válogatottal is megküzdünk majd.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×