eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A világrekord-ajánlatot is kevesli a Tottenham a Real Madridtól

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője először ismerte el, hogy klubja tárgyalásban áll az angol Tottenhammel Gareth Bale megszerzése ügyében. A londoni klub 85 millió fontot és Álvaro Moratát megkapva hajlandó lenne elengedni a walesi játékost. A vételár világcsúcsot jelentene.

De a Tottenhamnek a jelek szeriont még ez sem elég. Daniel Levy, a klub elnöke 125 millió fontra tartja a játékost, ami azt jelenti, egyelőre nem áll közel egymáshoz a kereslet és a kínálat értéke. Ugyanakkor a madridi Marca azt is tudni vélte, hogy Levy hajlandó lenne az üzletre egy olyan konstrukcióban is, amely a spanyol klub által fizetett összeg mellett tartalmazná a horvát Luka Modric visszatérését is a White Hart Lane-re. Morata megszerzése is opció lehet - a Spursnél erre is utaltak -, ugyanakkor tárgyal a klub az ugyancsak korábbi Madrid-játékos, a válogatott Roberto Soldado megszerzéséről is a Valenciával.

Daniel Levy a jövő héten Miamiban találkozik majd Florentino Pérezzel, a Madrid elnökével, a spanyolok reménye szerint akkor sor kerülhet a megállapodásra. Állítólag a 24 éves, tavasszal Angliában az Év játékosának választott szélső családja az elmúlt napokban már találkozott a Spurs elnökével, arra kapacitálva őt, hogy mondjon igent a Real Madrid ajánlatára.

André Villas-Boas, a Tottenham portugál edzője szerint Bale mindenképpen távozni szeretne, élete nagy lehetőségének tartja a Real Madrid ajánlatát. A királyi klub a világ legdrágább játékosává emelné, ezt a cím egyébként egyelőre Cristiano Ronaldóé, akiért a Madrid 80 millió fontot (92 millió eurót) fizetett 2009-ben a Manchester Unitednek.

Carlo Ancelotti, a Madrid olasz vezetőedzője tegnap éjszaka először ismerte el, hogy hivatalosan is tárgyal már a két klub Bale-ről. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Modrichoz ragaszkodik a Real Madrid. Bale-ről szólva azt mondta, még sohasem beszélt vele, mivel más klub játékosa, s ő csak a saját futballistáival szokott beszélni, minden más tisztességtelen lenne.

A Real Madrid játékosai közül a napokban Iker Casillas, Sergio Ramos, illetve legutóbb Kaká is úgy nyilatkozott, erősítést jelentene Bale a csapatuk számára, be tud majd illeszkedni a Real Madridba. A kapus szerint a walesi "Európa három-négy legjobb játékosának egyike".

Érdekes, hogy a nyolcvanas években a kontinensre szerződött brit játékosok közü lGlenn Hoddle és Ian Rush is úgy foglalt állást, hogy Bale szkami szempontból jobban járna, ha egyelőre maradna a Tottenhamben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×