eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Juhász Roland ma este a Milan ellen játszik

A Real Madrid-Manchester City rangadó mellett több érdekes mérkőzést is rendeznek a Bajnokok Ligája főtáblájának első 2012 őszi játéknapján. Megyeri Balázs csapatához a Schalke utazott, Juhász Roland együttese a Milannal vendégeskedik.

"Egymilliárd eurós mérkőzés" - így hirdeti a Marca a Real Madrid-Manchester City mérkőzést, utalva a két keret játékosainak értékére. Akad olyan kitétele is, amely a sorozat legsikeresebb csapatát állítja szembe az újgazdagokkal. Mindenesetre megjegyzi, hogy igazi sztárparádéra van kilátás, amelyben világbajnokok és világsztárok játszanak egymás ellen.

A Madrid várható összeállításában csak egy érdekesség van, ez ugyanakkor sokak szerint az utóbbi hetek feszültségének forrása is lehet. Luka Modric, a Tottenhamtól igazolt új szerzemény a kezdőcsapatba kerül, a "passzkirály" Mesut Özil helyére. Így a várható tizenegy: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Modric, Cristiano Ronaldo - Benzema.

A Manchester Cityvel a korábbi Atlético Madrid-csatár, az elmúlt hetekben sérült Sergio Agüero is a spanyol fővárosba tartott, de nem valószínű, hogy játszik. Így "be kell érnie" Mancininek a Tévez, Balotelli kettőssel. Mint emlékezetes, Balotelli José Mourinho játékosa is volt, együtt megnyerték a BL-t 2010-ben, finoman szólva nem a ghánai-olasz varázslatos teljesítményének köszönhetően. Akad a vendégeknél két olyan játékos, akit a portugál edző nagyon akart a Madridba: Carlos Tévez és a brazil Maicon, aki ugyancsak BL-győztes volt Mourinho Interével. Két spanyolt tervez Mancini az angol bajnok kezdőcsapatába: a világ- és Európa-bajnok David Silvát, valamint Javi Garciát, aki ugyan a Benficától igazolt Manchesterbe, de korábban két ízben is volt a Real Madrid játékosa.

A csoport másik mérkőzésén a Borussia Dortmund az Ajaxot fogadja. A Kicker kérdésként fogalmazza meg, hogy a Dortmund érett-e a Bajnokok Ligájára, de a felvetésre sejteti a választ: igen. Mindenesetre a négyes leggyengébb tagjának tűnő Ajax ellen kötelező a győzelem a sárga-feketék számára. A hollandoknál mindössze egy játékos szerepelt az Oranje Budapesten látott csaaptából: a jobbhátvéd Van Rhijn.

A Paris Saint-Germain a Dinamo Kijevet fogadja az A-csoportban. Carlo Ancelotti természetesen beveti a Milantól vett két ászt, Zlatan Ibrahimovicot és Thiago Silvát, utóbbiról, miután kétséges volt a játéka, az edző külön is hangsúlyozta, biztosan játszik,Alex mellett ő lesz a másik középső védő. A PSG-ben nem a franciák dominálnak, ugyanakkor ellentételezésként a L'Équipe készített egy listát arról, hogy szinte egy teljes keretni (23) francia játékost neveztek a nem francia csapatok. Érdemes végignézni a névsort!

Arsenal : Diaby, Giroud, Koscielny, Sagna, Squillaci. FC Barcelona : Abidal . Bayern München : Ribéry . CFR Cluj : Godemèche. Juventus : P. Pogba. Málaga : Toulalan. Manchester City : Clichy, Hélan, Nasri. Manchester United : Évra . AC Milan : Flamini, Mexès. Olympiakosz : Modesto. FC Porto : Mangala . Real Madrid : Benzema, Varane . Valencia CF : Cissokho, Mathieu, Rami. Szinte egy komplett válogatottat ki lehet állítani belőlük, csak egy jó kapus hiányzik.
Érdemel figyelmet a belga Anderlecht milánói vendégjátéka, részben azért, mert Juhász Roland is a brüsszeliek keretének tagja, részben meg azért, mert a Milan az őszi idényben eddig mindkét olasz bajnokiját elveszítette a San Siróban. 1930 óta nem kezdte ilyen rosszul a szezont. Massimo Allegri bizakodó, hogy csapata végre elindul felfelé, talán éppen az Anderlecht ellen. Montolivo sérült, ő lehet a legfontosabb hiányzó.

A belgák 21 játékossal utaztak el Milánóba, köztük van természetesen Juhász Roland is, aki 2006 novemberében szerzett már gólt a BL-ben a Milan ellen (Igaz, csapata kikapott 4-1-re a San Siróban.). A névsor: Biglia, Bruno, Canesin Matos, Deschacht, De Sutter, Gillet, Jakovenko, Juhász, Kaminski, Kanu, Kljestan, Kouyate, Mbokani, Molins, Nuytinck, Praet, Proto, Roef, Safari, Vargas, Wasilewski.

Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz a német Schalke 04 együttesét fogadja. A Kicker úgy tudja, a magyar kapus nem fog kezdeni, az északír Roy Carrroll véd majd a görögöknél.

A program
A csoport:

Dinamo Zagreb (horvát)-FC Porto (portugál)
Paris Saint-Germain (francia)-Dinamo Kijev (ukrán)
B csoport:
Montpellier (francia)-Arsenal (angol)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Schalke 04 (német)
C csoport:
Málaga (spanyol)-Zenit (orosz)
AC Milan (olasz)-Anderlecht (belga)
D csoport:
Borussia Dortmund (német)-AFC Ajax (holland)
Real Madrid (spanyol)-Manchester City (angol)

Televízió:
Sport 1 (20 órától): Real Madrid-Manchester City
Digisport 1 (20. 25-től): AC Milan-Anderlecht
Digisport 2 (20:40-től): Borussia Dortmund-Ajax

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×