eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vinokurov nyerte a mezőnyversenyt

A kazah Alekszandr Vinokurov nyerte a londoni olimpián az országúti kerékpárosok 250 km-es mezőnyversenyét

Egy nagyjából 20-30 fős boly lépett meg a főmezőnytől, amelyben a britek nagy esélyese, a világbajnok Mark Cavendish tekert a friss Tour de France-győztes Bradley Wiggins vezetésével. A szigetországiak akármennyire igyekeztek, nem tudták utolérni a szökevénycsoportot, amelyben számos kiváló egynapos versenyző, illetve időfutamban remek bringás tekert, köztük például az időfutamban címvédő svájci Fabian Cancellara, aki azonban hatalmasat bukott 10 km-rel a cél előtt.

Amikor az élboly tagjai már tudták, hogy közülük kerül ki a győztes, s egymást figyelték, akkor a 2000-es sydneyi olimpián ezüstérmes Vinokurov váltott ritmust, és csak a kolumbiai Rigoberto Uran tartott vele. A duó szépen összedolgozva megőrizte előnyét, s amikor a dél-amerikai kerekes éppen hátrapillantott, Vinokurov őt is faképnél hagyta a célegyenesben. Az őket üldöző csoportból a norvég Alexander Kristoff sprintelt a leggyorsabban, így ő szerezte meg a bronzérmet.

A 2006-ban Vuelta a Espana-győztes kazah kerekes már korábban közölte, hogy idén befejezi pályafutását, sőt már tavaly is bejelentette, miután a Touron eltörte a combcsontját, de akkor végül visszatért.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Lovassy Krisztián nem ért célba.

Férfi mezőnyverseny, 250 km, olimpiai bajnok:
Alekszandr Vinokurov (Kazahsztán) 5:45:57 ó
2. Rigoberto Uran (Kolumbia) azonos idővel
3. Alexander Kristoff (Norvégia) 8 mp hátrány

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×