eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mocsai: Nem szabad túlértékelni a győzelmet

A pénteken kezdődő londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott jó teljesítménnyel 23-22-re nyert az olimpiai és világbajnok franciák ellen. A nemzeti csapat vasárnap este kezdi meg szereplését a dánok ellen Londonban.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a csapat drámai végjátékban fordította meg a mérkőzés állását a franciák ellen. A tréner kiemelte, látszott hogy a magyar játékosok fizikailag bírják a versenyt a világ- és olimpiai bajnok ellen, de hangsúlyozta, semmiképpen nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet, mert az olimpia más lesz, ott igazi tétre mennek majd a mérkőzések. A 23-22-re megnyert felkészülési találkozón a győztes gólt a mezőny legjobbja, a 7 gólos Császár Gábor lőtte 20 másodperccel a mérkőzés vége előtt.

A magyar együttes már a felkészülés során betartja a Mocsai Lajos ígéretét, aki az elutazás előtt az InfoRádiónak azt mondta, hogy a csapat minden mérkőzésén győzelemre játszik majd az olimpián. A szakvezető szerződését már most 2016 nyaráig meghosszabbította a magyar szövetség.

Kiemelte, hogy erős csoportban lesznek az olimpián, de ahogy korábban, úgy most is a továbbjutás a cél. Mocsai Lajos akkor lenne elégedett, ha minden játékos olyan elszántan lépne pályára, hogy a magyarnál papíron erősebb együtteseket is le tudják győzni.

A kapitány szerint sok tanulsággal szolgált a franciák elleni meccs, hiszen nem ez volt az első eset, hogy a kezdő 10-15 percben nem kellő keménységgel játszottak. Hozzátette: a siker persze fontos, szükség van rá, mert ettől is jobban összekovácsolódik a csapat, de helyén kell kezelni az olimpiai címvédő elleni győzelmet.

Mocsai Lajos arról is beszélt, hogy elvileg a mostani teljesítmények alapján dönti el legkésőbb péntekig, hogy Laluska Balázs a tartalék szerepkörből előre lép-e a 14-es olimpiai alapcsapatba, ám a most látottak alapján aligha lesz változás.

A válogatott kedden busszal megy Londonba, és még aznap este megmérkőzik a brit együttessel a Copper Boxban. A válogatott vasárnap este kezdi meg szereplését a dánok ellen, a folytatásban pedig Dél-Korea, Horvátország, Spanyolország és Szerbia ellen lép pályára Londonban, minden csoportmeccs után egy nap szünet lesz. A hatosból az első négy jut tovább.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×