eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Csoportelső a magyar női vízilabda-válogatott

A kazah csapattal játszik pénteken az olimpiai kvótáért a magyar női vízilabda-válogatott, miután csütörtökön 10-9-re verte a spanyol együttest, s az élen végzett a csoportjában.

A magyarok a keddi nyitónapon 13-12-re verték a legutóbbi vb-n harmadik helyezett oroszokat, majd szerdán 11-9-re kikaptak az Európa-bajnok olaszoktól. A csütörtöki zárófordulót megelőzően - a körbeverés miatt - mind a négy csapatnak egy győzelme volt, így a magyarok második sikere azt jelentette, hogy a spanyolok mögöttük végeznek és az olasz-orosz párosból is legfeljebb csak az olasz előzheti meg. Mivel azonban az esti mérkőzésen a hazai együttes vereséget szenvedett, csak negyedik lett, a magyarok pedig az ugyancsak négypontos oroszokat megelőzve az élen zártak.

A januári hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat és az ugyanott ötödikként végzett spanyol gárda összecsapását Merész András alakulata kezdte jobban. Czigány Dóra kétszer egymás után bevette az ibériaiak kapuját, válasz pedig nem érkezett, csak a második negyedben, de így is 11 percnyi játék után tudtak csak szépíteni a spanyolok. Ekkor Szűcs Gabriella mutatta meg, hogy egészen látványos és védhetetlen bombákra képes, az ő találataival lett 3-1, majd 4-2. A félidei 5-2-es vezetést a - másodpercekkel a nagyszünet előtt - távolról eredményes Bujka Barbara állította be.

A harmadik negyedben 5-3 után a triplázó Szűcs alakította 6-3-ra az állást, ezután azonban elképesztően nagy hullámvölgy következett a magyarok játékában.

A mélyrepülés egészen 6-7-ig tartott, amikor végre ismét magyar gól következett Antal Dóra révén (7-7). A spanyolok 8-7-re még vezettek, Keszthelyi Rita azonban egyenlített, Szűcs Gabriella újból jeleskedett, és Czigány is megint beköszönt a spanyoloknak, így a negyedik negyed hajrájában 10-8-ra elhúzott a Merész-csapat. Innen már nem volt visszaút a spanyolok számára, akik még egyszer ugyan betaláltak, a magyar győzelmet azonban már nem tudták megakadályozni.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×