eur:
389.68
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bogdán és a Chelsea újra remekelt, a Man City és az Arsenal botlott

Nagy meglepetéseket hozott az angol labdarúgó Premier League szombati játéknapja. Az idény során eddig mind a 15 hazai bajnoki mérkőzését megnyerő Manchester City csak nagy erőfeszítések árán szerzett legalább egy pontot az Etihad Stadionban a Sunderland ellen, de így is - a vesztett pontokat tekintve - ötpontos hátrányba került a hétfőn pályára lépő Manchester Uniteddel szemben.

A City vendégeként a Sunderland Sebastian Larsson góljával szerzett vezetést, ezt Mario Balotelli, büntetőből kiegyenlítette.

A folytatásban Niclas Bendtner szerzett újabb gólt, majd második játékrészben is a Fekete Macskák játszottak jobban, Larsson már a Sunderland harmadik gólját lőtte. Akkor úgy tűnt, Martin O'Neill együttese elviszi mind a három pontot Manchesterből.

Ám a City az utolsó percekre feltámadt, s előbb Balotelli szépített, majd Alekszandar Kolarov ki is egyenlített. Balotelli nem egészen 24 órával azután mentette meg a csapatát, hogy edzője és honfitársa, Roberto Mancini azt állította, nem bízik a játékosában, de beállítja a csapatba. Az argentin Sergio Agüero ellenben nem játszott, edzője által hülyének titulált sérülést szedett össze.

A Chelsea jó hetet zár, miután a BL-negyeddöntőben, Lisszabonban aratott 1-0-s győzelem után a bajnokin az Aston Villát is legyőzte, méghozzá Birminghamben. Sturridge, a duplázó Ivanovics és a 95. percben Fernando Torres szerezték a Kékek góljait, Lichaj és Collins a hazaiakét.

A Villa játékosai érthetően nagyon rossz állapotban futballoztak, pénteken a csapatkapitány, Sztilian Petrov bejelentette, hogy befejezi a futballt, miután előrehaladott állapotban lévő fehérvérűséget diagnosztizáltak nála.

Meglepetés a QPR győzelme az Arsenal ellen. Hiába voltak nagyszerű sorozatban az Ágyúsok, a közelmúlt egymás elleni eredményei alapján szoros mérkőzésre lehetett számítani. A QPR még annál is jobban helyt állt, ahogy arra számítani lehetett, 2-1-re nyert.

Az ezúttal Buzsáky Ákos nélkül szereplő kék-fehérek a győzelemmel is kieső helyen álnak még, ráadásul az utolsó hét fordulóban játszaniuk kell még a Manchester Uniteddel, Manchester Cityvel, Tottenhammel és a Chelsea-vel, az első helyezettből néggyel. Igaz, a "maradékot" éppen szombaton verték meg.

A Bolton nagyon fontos győzelmet aratott az alsóházban közvetlen vetélytársnak számító (vagy talán a bennmaradásban alig reménykedhető) Wolverhampton otthonában. Bogdán Ádám őrzi remek formáját, egyik védését csodásnak minősítette a brit sajtó.

Premier League, 31. forduló
Szombati eredmények
Aston Villa-Chelsea 2-4
Everton-West Bromwich 2-0
Fulham-Norwich 2-1
Manchester City-Sunderland 3-3
QPR-Arsenal 2-1
Wigan-Stoke 2-0
Wolverhampton-Bolton 2-3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×