eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Világbajnokveréssel kezdett a magyar pólóválogatott: 12-8 az olaszok ellen!

Az elvesztett első negyed után megtáltosodott a magyar vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokság első napján a világbajnok olasz csapat ellen. A 2-3-as első nyolc perc után a másodikat 5-0-ra nyerte meg Kemény Dénes válogatottja. Ez döntőnek bizonyult, mert a csapat a folytatásban tartani tudta ezt a különbséget, a vége: 12-8.

Az első negyedben Felugo gólját Varga Dániel óriási távoli bombával, majd a budapesti születésű Alex Giorgetti találatát Kásás Tamás rutinos játékoshoz, sőt világklasszishoz méltó lövéssel egyenlítette ki. A játékrész utolsó gólja az olaszoké volt, Figlioli lőtte.

A második negyed álomszerű folytatást hozott, a magyar csapat 5-0-ra nyert a világbajnok ellen. Sorrendben Hosnyánszky Norbert, majd Kásás Tamás passza után Kiss Gergő, aztán egy újabb Kásás-passz után Steinmetz Ádám talált a kapuba. Hárai Balázs következett, Pazar lövéssel alakította 6-3-ra az állást, majd Szivós Márton találata hozta a hetedik gólt. Fontos megjegyezni: a mezőnyjátékosok mellett a két emberelőnyben is hárító Szécsi Zoltán is remekelt.

A harmadik negyedet emberelőnyben kezdte a válogatott. Sikerült kivédekezni, majd következett az újabb gól, Steinmetz Ádám lőtte. Figari emberelőnyből szépített, de nem volt mit keseregni rajta, különösen, hogy Kiss Gergő második szépségdíjas gólja rendbe tette a kedélyeket. Nem volt sokkal csúnyább Varga Dénes gólja sem - a tízedik magyar gól az Európa-basjnokságon. Aicardio előnyből szépített, majd Kásás sokadik (harmadik) gólpasszát Szivós Márton húzta a kapuba. Presciutti a végén még kihasználta, hogy már kevésbé koncentrálnak a magyar védők: 11-6 lett a góljával, de soha az életben ne legyen nagyobb problémánk.

A negyedik negyedben már csak három gól esett, az olaszok eggyel közelebb jöttek. Nem baj... Figlioli ejtése után 11-7-re alakult az állás, aztán Hárai Balázs centergólja azt jelentette, hogy az olasz kapuba beállt Volarevic sem ússza meg a meccset kapott gól nélkül. A 27. percben Aicardi ejtett a hálóba - aztán akár le is lehetett volna fújni a mérkőzést. A magyar csapat már csak arra ügyelt, hogy semmilyen fordulat ne történjen. A vége 12-8, csak összehasonlításképpen: a sanghaji vb elődöntőjében, tavaly, az olaszok nyertek 10-8-ra, néhány napja, a Volvo-kupán már a magyarok, de "csak" 11-8-ra. Ezzel az Eb-nyitánnyal bárki előre kiegyezett volna...

A csoport:
Magyarország-Olaszország 12-8 (2-3, 5-0, 4-3, 1-2)

A magyar góldobók: Steinmetz Á., Kiss G., Szivós, Hárai 2-2, Varga Dániel, Kásás, Hosnyánszky, Varga Dénes 1-1

A csoport további eredményei:
Görögország-Hollandia 14-12
Macedónia-Törökország 16-4

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×