eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ibrahimovic maradt Milánóban

Egyik legértékesebb csatára, a korábban a katalánoknál futballozó Zlatan Ibrahimovic nélkül játszik kedd este az AC Milan Barcelonában, a Bajnokok Ligája 2011-2012-es idényének nyitó napján.

Egy Barcelona-Milan mérkőzés mindig izgalmas, mi több, akár döntőnek, vagy elődöntőnek is beillene a Bajnokok Ligájában. Ám a katalán csapat most sokkal esélyesebb - s nem elsősorban azért, mert megnyerte a két csapat legutóbbi BL-csatáját. 2006-ban a Barcelona jutott tovább az elődöntőből, s nyerte meg a serleget, de ma már mindkét oldalon alig lelni játékosokat a több mint fél évtizeddel ezelőtti szereplők közül.

Ma azért esélyesebb a Barcelona, mert - noha egyébként is erősebb a kerete, mint az olasz bajnoké, a Milan tartalékos összeállításban kénytelen utazni. A támadók közül sem Robinho, sem a bokasérülést szenvedett Zlatan Ibrahimovic nem kelhetett útra a csapattal. Így aztán elmarad az egykori Barca-játékos randevúja a régi társakkal.

Massimiliano Allegri 20 játékossal kelt útra, az említett két csatáron kívül hiányzik a BL-re be sem nevezett Pippo Inzaghi, valamint a pénteki bajnoki mérkőzésen megsérült Gennaro Gattuso is. A névsor: Abbiati, Amelia, Roma (kapusok), Abate, Antonini, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes (védők), Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel (középpályások), Cassano, Pato (csatárok). A támadószekcióban szűk a választék: Pato és az egykori Real Madrid-játékos, Antonio Cassano

A két magyar játékost, Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót soraiban tudó Genk a spanyol Valencia ellen kezd majd, hazai pályán. Az E csoport másik két csapata a Stanford Bridge-en találkozik: Michael Ballack a Bayer Leverkusen tagjaként tér majd vissza a Chelsea-hez. A londoni kékek egyébként a legutóbbi nyolc kiírásból hatszor elsőként zárta a csoportszakaszt.
Érdekesnek ígérkezik a Dortmund és az Arsenal összecsapása is, a német klub korábbi játékosa, Tomás Rosicky most biztosan nem tér vissza, mert kisebb sérülése miatt nem kapott helyett az Arsenal keddi keretében.

Az első BL-hét párosítása

Kedd
Chelsea-Leverkusen, Genk-Valencia (E csoport)
Olympiakosz-Marseille, Dortmund-Arsenal (F)
Porto-Sahtar, Apoel-Zenit (G)
Barcelona-Milan, Plzen-BATE (H).
Szerda
Manchester City-Napoli, Villarreal-Bayern M. (A)
Lille-CSZKA Moszkva, Inter-Trabzonspor (B)
Basel-Otelul, Benfica-Manchester United (C)
Dinamo Zagreb-Real Madrid, Ajax-Lyon (D)

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×