eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Uruguay túlélte a csoportkört, de az argentinokkal játszik

Az uruguayi válogatott, a Celeste híveinek alkalmasint el lehetett volna sütni hajnalban a régi pesti vicckezdetét, ami úgy szólt, van egy jó hírem és egy rossz. A jó hír, persze az volt, hogy a csapat végre nyert a Copa Américán, s ezzel biztosan továbbjutott. A rossz meg az, hogy a negyeddöntőben a rendező argentin válogatott vár Óscar Washington Tabárez csapatára.

A C csoport záró két mérkőzésén egyaránt 1-0-s eredmény született. Nyertek a chileiek, egy olyan meccsen, amelyen mindkét válogatott, a biztos továbbjutás tudatában, tartalékos összeállításban játszott.

Az uruguayi El País által Csendes-óceáni klasszikusnak (El Clásico del Pacifico) nevezett meccs körülbelül olyan feszült hangulatban ért véget, mint néhány tavaszi Real Madrid-Barcelona ütközet. A gólra a 92.percig kellett várni, a perui játékosról, Aldo Corzóról a saját kapujába került a labda.


A madridi Marca megjegyzi: a chileiek játéka azt követően javult fel, hogy az 57. percben beszállt Alexis Sánchez. A csatár immár biztosan a Barcelona játékosa lesz, 45 millió euró ellenében. A klub történetében ennél több pénzt csak egy játékosért, Zlatan Ibrahimovicért fizetett ki a Barça.

A nap "főmeccsén" Uruguay 1-0-ra győzte le a mexikói B, ha úgy tetszik olimpiai válogatottat. "Palito" (Pálcácska) Perreira szerezte a meccs egyetlen gólját, az FC Porto játékosa eddig a Céleste legeredményesebb játékosa az idei Copán, két találatával.



A győzelemmel az uruguayi válogatott csoportja második helyén végzett, s Argentínával játszik majd az elődöntőért. E két csapaton kívül biztosan továbbjutott már Kolumbia, Peru és Chile, valamint az utolsó csoportnapon pályára lépő Venezuela is.

A további kiadó két helyre pályázik Paraguay, Brazília, s kisebb eséllyel Ecuador, illetve az A csoport harmadikja,Costa Rica. A csütörtök hajnal párosítása: Paraguay-Venezuela, Brazília-Ecuador. A brazilok mérkőzése éjjel fél háromkor kezdődik.

Chile-Peru 1-0 (0-0)
Mendoza,42 000 néző. Játékvezető: Fagundes (brazil)
Chile: Pinto; Silva (Medel, 78.), Ponce, Jara; Fierro (Valdivia, 57.), C. Carmona, Estrada, Beausejour, Jiménez; Suazo, Paredes (Sánchez, 57.).
Peru: Libman; Revoredo, Acasiete (Vílchez, 46.), Ramos; G. Carmona, Ballón, González (Carrillo, 76.), Corzo, Guevara (Lobatón, 69.); Ruidiaz,Chiroque.
Gól: Corzo (92.)
Kiállítva: Beausejour (62.), G. Carmona (62.)

Uruguay-Mexikó 1-0 (1-0)
La Plata, 35 000 néző. Játékvezető: Orozco (bolíviai)
Uruguay: Muslera; Maxi Pereira, Coates, Lugano, Álvaro Pereira; Álvaro González (Lodeiro, 66.), Diego Pérez, Arévalo Ríos, Cristian Rodríguez (Eguren, 84.); Luis Suárez, Forlán (Abreu, 90.).
Mexikó: Michel; Mier, Araujo, Reynoso, Chávez; Aguilar (Aquino, 46.), Reyes, Enríquez, Ponce (Pacheco, 68.); Giovani dos Santos (Oribe Peralta, 46.) Márquez Lugo.
Gól: Álvaro Pereira(14.)

A csoport végeredménye
1. Chile 3 2 1 - 4-2 7
2. Uruguay 3 1 2 - 3-2 5
3. Peru 3 1 1 1 2-2 4
4. Mexikó 3 - - 3 1-4 0

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×