eur:
387.17
usd:
356.38
bux:
68727.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Milliárdokba kerülne egy budapesti WADA-laboratórium

Többéves munkával és jelentős anyagi befektetéssel lehetne Budapesten a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által is jóváhagyott laboratóriumot létrehozni - mondta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A Fidesz sportpolitikusa, Bánki Erik az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy egy ilyen létesítmény segítene a magyar sportolók teljesítményének legális fokozásában.

Szakmailag óriási előrelépést jelentene, ha Magyarországon a WADA által jóváhagyott labor működne - hangsúlyozta Tiszeker Ágnes.

A Magyar Antidopping Csoport ugyanakkor vezetője rámutatott, hogy óvatosan kalkulálva is milliárdos költségekkel járna egy ilyen labor létrehozása, ráadásul azt nemcsak felállítani, hanem rendkívül szigorú körülmények között működtetni is kell.

Tiszeker Ágnes az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a magyar szakembergárda megfelelő gyakorlattal alkalmas lenne a szakmai háttér megteremtésére, a WADA-minősítéshez ugyanakkor többéves munka kell. Emlékeztetett arra, hogy Ankarában 10 évig dolgoztak azért, hogy a nemzetközi ügynökség megadja a minősítést, amelyet néhány hónapja a kosárlabdázó Diana Taurasi botrányos ügye miatt megvontak a létesítménytől.

Ez óriási anyagi és presztízsveszteség - jegyezte meg a MACS vezetője.

Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt egy ilyen labor létesítésének lehetőségéről.

A sportolókat el kell vinni a falig: minden teljesítményfokozót, ami még nem minősül doppingnak, meg kell adni a számukra. Ezt akkor tudjuk megtenni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szerek számítanak doppingnak - fejtette ki a fideszes politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×