eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Messi most barcelonai formában vezényelt - Copa, videóval

Ez az igazi argentin válogatott! Vagy csak az ellenfelet kell tudni jól "megválasztani"? A korábban erején felül teljesítő Costa Rica-i utánpótlás-válogatott ellen óriási lelkesedéssel, s jól játszott Sergio Batista válogatottja. A 3-0 még nem is fejezi ki igazán a két csapat közötti különbséget. Argentína fellélegezhet: az Albiceleste továbbjutott a Copa Américán a negyeddöntőbe!

A szövetségi kapitány változtatott: a torna során először került a kezdőcsapatba a "madridi különítmény": Fernando Gago, Gonzalo Higuaín, Ángel Di María és Sergio "Kun" Agüero. Batista ezzel kicsit a szerkezetet is megváltoztatta: az ék, Higuaín mögött játszott a Di María, Messi, Agüero hármas, akiknek válláról Javier Mascherano és Gago vette le a védekezés terheit. (Legalábbis így kezdtek. Aztán a két szélső fellépett Higuaín mellé.)

Az első argentin gól csak az első félidő utolsó percében született meg (a fő érdem a remek kapáslövéssel helyzetet teremtő Gagóé, valamint a szokás szerint jó helyen ólálkodó Agüeróé), de ettől független már az addigi 45 percben is érezni lehetett, ezúttal nem marad gól nélkül, s látva a Costa Rica-iak játékát, ebből következően győzelem nélkül az Albiceleste.

Nicolás Burdisso fejese a kapufáról pattant ki, Lionel Messit több mint gyanúsan szerelték a tizenhatoson belül, Gonzalo Higuaín óriási helyzetben lőtt fölé. A második játékrészben még nagyobbá vált a különbség a két csapat között.

Még az argentin hátvédek (így a 144. válogatott mérkőzésén játszó, ilyen tekintetben az örökranglistán - a világbajnoki címet nyert országok játékosait tekintve - Lothar Matthäus mögött a második helyen álló Javier Zanetti is állandóan attakolt) által is támogatott támadószekció sorozatban alakította ki a helyzeteket.

A második gólt a torna góllövőlistáján így egyedül az élen álló, már a harmadik találatát jegyző Agüero lőtte a végül a mérkőzés legjobbjának választott Messi okos passzából, majd a harmadik találatot is a Barcelona sztárja készítette elő, a Sovány (El Flaco), azaz Di María fejezte be az akciót. (Sokat elárult: gólja után Agüero Messire mutogatott, jelezve, az ő érdeme a gól.)

Az utolsó percekre beállt Ezequiel Lavezzi még kihagyott egy helyzetet (tiszta helyzetben a bal kapufára lőtte a labdát), kapott egy sárga lapot, amivel kizárta magát a negyeddöntőből - de ez már nem számított: a torna eddigi legfölényesebb győzelmét arató argentin csapat csoportmásodikként bár, de továbbjutott.


A folytatásban az argentinok a C csoport második helyezettjével játszanak, ez lehet Chile, Peru és Uruguay is. Szerdára virradóan derül ki, melyikük.

Argentína-Costa Rica 3-0 (1-0)
Córdoba, 57 000 néző. Játékvezető: Rivera (perui)
Argentína: Romero; Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti; Gago, Mascherano; Messi; Agüero (Lavezzi, 85.), Higuaín (Pastore, 80.), Di María (Biglia, 80.)
Costa Rica: Moreira; Calvo (Brenes, 46.), Acosta, Salvatierra; Duarte, Leal, Mora; Cubero, Elizondo (Valle, 56.); Martínez (Madrigal, 46.), Campbell.
Gólok: Agüero 45., 52., Di María 65.

A csoport végeredménye
1. Kolumbia 3 2 1 - 3-0 7
2. Argentína 3 1 2 - 4-1 5
3. Costa Rica 3 1 - 2 2-4 3
4. Bolívia 3 - 1 2 1-5 1

Az első két helyezett továbbjutott, s erre még Costa Ricának is van esélye, a másik két csoport végeredményének függvényében.

Kedd este, szerda hajnalban: Chile-Peru, Uruguay-Mexikó

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×