eur:
389.28
usd:
361.97
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Szabics: Nem terítem ki a kártyáinkat!

Szabics Imre elégedett előző szezonbeli teljesítményével: a futballista a válogatottba góllal tért vissza, grazi csapatával pedig erősebb riválisokat megelőzve szereztek bajnoki címet az osztrák ligában. A 30 éves támadó az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy esélyesnek érzi csapatát a Videoton ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében

Szabics Imre több okból is szerette volna elkerülni a Videoton együttesét a Bajnokok Ligájában. Egyrészt korábban a Stuttgarttal már játszott magyar együttes, az Újpest ellen nemzetközi kupameccsen, és a lila-fehér szurkolók válogatott szidalmakkal fogadták. Másrészt - ahogy trénere is, úgy ő is - a székesfehérvári együttest tartotta a kapható riválisok közül a legerősebbnek.

Azt viszont pozitívumként említette, hogy Székesfehérvár közel van Grazhoz, így sok szurkolójuk elkísérheti őket a magyar meccsre. Az osztrák drukkerekre Ausztriában is nagy szüksége lesz a Sturmnak, mert a graziak Klagenfurtban rendezik hazai meccsüket, mivel az amerikaifutball-világbajnokság egyik meccse lesz a stadionban. Szabics Imre viszont a klagenfurti szereplést nem tartja rossz jelnek, mivel egy éve itt lett osztrák kupagyőztes a grazi gárda.

A továbbjutást illetően a válogatott csatár azt mondta az InfoRádiónak, hogy ha csapata tudásához méltóan játszik, akkor kiverheti a Videotont selejtezőből. Szabics Imre nem kommentálta a szövetségi kapitány véleményét, aki szerint egy harcos együttes a Sturm Graz, nem szerette volna információkkal segíteni a székesfehérvári riválist. "Nem terítem ki a kártyáinkat a Videotonnak" - mondta a csatár, aki hozzátette: várhatóan nem alakul át nagyon csapata kerete.

A grazi légiós arról is beszélt, hogy meglepetésnek számított Ausztriában a Sturm bajnoki címe, mert három olyan egyesületet is megelőzött, amelyek jobb anyagi helyzetben vannak. Szabics Imre szerint bajnoki elsőségük is azt bizonyítja, hogy pénzért nem lehet sikert venni, és szerinte ez egy jó tanács a Videotonnak is.

A válogatott csatár az idei bajnokságban mutatott teljesítményével, továbbá a kilenc góljával és kilenc gólpasszával elégedett, ráadásul a Sturm csatársora bizonyult a legjobbnak az osztrák ligában.

Szabics Imre hangsúlyozta, annak ellenére, hogy korábban játszott együtt a Sturmot irányító Franco Fodával, a szokásos főnök-beosztotti viszony van közöttük, persze adódnak helyzetek, amikor a vezetőedző kikéri a véleményét.

A válogatottba való visszatéréséről Szabics Imre azt mondta, hogy nem lepte meg a meghívása, mert tavasszal többször látta játszani a szövetségi kapitány, de persze örült a beválogatásának. Hozzátette: úgy érzi, pár évig még hasznára lehet a válogatottnak, és ha hívják, bármikor a nemzeti együttes rendelkezésére áll.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Washington új csapást mér Kínára

Washington új csapást mér Kínára

A Biden-kormányzat visszavonta az Intel és a Qualcomm számára a Huawei félvezetőkkel való ellátását lehetővé tevő kiviteli engedélyeket, növelve ezzel a kínai távközlési berendezéseket gyártó vállalatra nehezedő nyomást. Az amerikai kereskedelmi minisztérium lépése érinti a Huawei laptopok és mobiltelefonok számára gyártott chipek szállítását is, így akár a magyar piacra is hatással lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×