eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Alonso megtörte a Red Bull hegemóniáját

A Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso nyerte a Formula-1-es Brit Nagydíjat.

A címvédő és az idei pontversenyben is élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, csapattársa, az ausztrál Mark Webber pedig a harmadik. Lewis Hamilton a negyedik helyen végzett, megőrizve a pozícióját Felipe Massa előtt. A Renault-val korábban kétszeres világbajnok Alonso idei első, pályafutását tekintve pedig a 27. futamgyőzelmét szerezte meg a silverstone-i pályán.

Vettel a rajt után azonnal az élre állt, ám nem sokkal a féltáv után a 28. körben a szerelők kissé elhibázták a kerékcseréjét, így a spanyol autóversenyző került az élre, aki az előnyét végig megőrizte.

A pontversenyt továbbra is tetemes különbséggel (80 pont) vezeti Vettel, mögötte Webber a második, Alonso pedig felzárkózott a harmadik helyre.

Gond nélkül lezajlott a rajt, Vettel megelőzte az élről startoló Webbert, Alonso szintén megpróbált elhúzni az ausztrál mellett, de a vizes pályán nem sikerült az akció. Az első kör végén a brit Jenson Button (McLaren) robogott a negyedik helyen. Webber és Alonso a 12. körben járt a boxutcában, Vettel a 14.-ben.

A 15. körben Hamilton elsuhant Alonso mellett, és felzárkózott Webber mögé, de kilenccel később a spanyol visszaelőzte a britet. Ekkor még Vettel vezetett, mögötte Webber, Alonso, Hamilton, Button és Massa következett.
Féltávnál változatlanul a vb-címvédő száguldott az első helyen.

A 28. körben Vettel és Alonso együtt érkeztek a boxutcába, a német kerékcseréje nem sikerült tökéletesre, így a spanyol megelőzte, és az élre került. A boxlátogatás után Alonso, Hamilton, Vettel, Webber volt a sorrend az élen.

A 35. körben Alonso egyre jobban elszakadt az üldözőktől, közel kilenc másodperccel vezetett Hamilton és tízzel Vettel előtt, aki ezt követően a harmadik kerékcseréjét is végrehajtotta.

Alonso 12 körrel a leintés előtt cserélt harmadszor kereket, és az első helyre jött vissza. Button gumicseréje viszont nem sikerült, a brit kénytelen volt megállni a boxutca kijáratánál, mert lötyögött a kereke, majd feladta a versenyt.

Tiz körrel a zárás előtt Alonso, Vettel és Lewis Hamilton volt a sorrend az élen. A McLaren brit pilótája azonban egyre jobban lelassult, mert fogyóban volt az üzemanyaga, így hat körrel a zárás előtt Webber megelőzte. Nem sokkal a cél előtt a brazil Felipe Massa is megpróbált a brit elé kerülni, de Hamilton kőkeményen visszaverte a támadást.

A befutó előtti másodpercekben Webber befogta Vettelt, de csapatutasításra - "tartsd a távolságot" - végül a harmadik helyen intették le.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×