eur:
389.4
usd:
363.38
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Chelsea a Barcelona világbajnokát is meg akarja szerezni

Noha még nem lendült gőzerővel mozgásba az angol átigazolási piac, túlzás lenne azt állítani, hogy csend lenne. A június még a tagadások időszaka - de azért már most bukkanhatunk néhány meglepő információra. Nézzünk csak szét, például Londonban!

A Tottenhamnél Luka Modric, a horvát középpályás miatt áll a bál. A kétségtelenül tehetséges, de sérülésekkel hátráltatott angliai karrierje alapján azért a legszűkebb elitbe nem sorolható futballista mindenképpen távozni kíván a White Hart Lane-ről, mivel úgy érzi, jobb klubot érdemelne. Olyat, amilyennel esélye van címeket nyerni.

A Chelsea-t feltétlenül ilyennek tartja, de oda a Spurs (egyelőre) nem akarja elengedni. Vagy legalábbis nem kevés pénzért. A Stamford Bridge-en sem mondanak le azonban könnyen egy játékos megszerzéséről. A legfrissebb információk szerint a Chelsea némi vételár mellé Michael Essient ajánlja cserébe - akit, mint közismert, a Real Madrid is szeretne megvenni.

A Tottenham korábbi kapitánya, Gary Mabbutt szerint, ha Modric ennyire menni akar, hát tegye, ám a klubelnök, Daniel Levy (állítólag) olyan ideges, hogy minden hivatalos megkeresést, ami a Modric-ügyben érkezik, összetép, deklarálva, hogy a középpályásnak maradnia kell.

A Chelsea egyelőre edzőt is keres, de ezt a legtöbben lefutott mérkőzésnek tartják. Nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne Guus Hiddink térjen vissza a Stamford Bridge-re. A holland edző egyelőre a török szövetség alkalmazásában áll. Akár már az előttünk álló héten döntés születhet az ügyben.

Hiddink érkezése - másként: az új főnök személyének tisztázódása - után felgyorsulhatnak a Chelsea mozgásai az átigazolási piacon. Roman Abramovics és emberei továbbra is nagyot álmodnak. A BBC gyűjtése szerint újra érdeklődik a klub a már évekkel kiszemelt David Villa iránt, akit azért még 40 millió font ellenében sem lesz könnyű elvinni a Barcelonából.

Szívesen szerződtetné az egyesület a brazil Neymart, aki azonban a Real Madrid felé húz, s az argentin Sergio Agüerót, aki ugyancsak a királyi klub kiszemeltje. (A Daily Star szerint Kun Agüeróra akár 50 millió font is lenne.) Kellene Alexis Sánchez is, de az Udinese chilei játékosáért a két manchesteri klubbal és a Barcelonával is meg kell küzdeni.

A Chelsea-hez kerülhet a holland válogatott - világbajnoki ezüstérmes - Eljero Elia, főleg, hogy a Liverpool aktivitása csökkent a hamburgi játékos megszerzése ügyében.

A Barcelona elismerte, hogy felvette a kapcsolatot a londoni Arsenallal Cesc Fabregas ügyében. Egyelőre, financiális értelemben, nincsenek közel az álláspontok. Az Ágyúsok 45 millió fontot szeretnének, a katalánok azt hangoztatják, hogy a legutóbbi szezonban csökkent valamelyest Fabregas értéke, így 35 millió font a maximum, amit adnak érte.

Arsene Wenger a nyár meglepőbb átigazolási ügyét bonyolíthatja, ha az Arsenal valóban megszerzi a Newcastle-től az angol futball börtönviselt botrányhősét, Joey Bartont. Ugyanakkor nem dőlt még el Samir Nasri sorsa, a francia támadó kivár, hogyan alakulnak a klub erősítési tervei.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×