eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Manchester United egyetlen pontra az angol rekordtól

A Manchester United 2-1-re nyert az angol labdarúgó-bajnokság rangadóján a második helyezett Chelsea ellen. A hatpontos előnyben lévő Vörös Ördögöknek a hátralévő két fordulóban egyetlen megszerzett pont elég a bajnoki címhez. A harmadik helyezett Arsenal 3-1-re kikapott a Stoke-tól.

A Manchester United már az első percben gólt szerzett Chicharito Hernandez révén. A gólpasszt Sir Alex egyik "titkos" ásza, a Manchester vörös felében, nemes egyszerűséggel "minden idők legjobb ázsiai futballistájaként" jegyzett Pak Dzsi Szung adta.

2004 augusztusa, közel hét éve először kapott bajnoki gólt a Chelsea az első játékpercben. A 23. percben már két góllal vezetett a United, miután egy kisszöglet után, Ryan Giggs beadásából, honfitársa, Braniszlav Ivanovics mellől Nemanja Vidics a hálóba fejelte a labdát.

A második félidőben Frank Lampard szépített, de a játék képe alapján nem volt esélye a Chelsea-nek az egyenlítésre. Csak Alex remek érzékén múlt, hogy Wayne Rooney közelről nem növelte a gólok számát, majd Hernandez hagyott ki még két helyzetet.

Hiába birtokolta a Chelsea többet a labdát (46-54 százalék), a Man United a tavasz folyamán háromból háromszor győzte le a 2009-2010-es idény duplázóját. Nem szakadt meg (ha úgy tetszik: nagyon nem szakadt meg) a Man United sorozata: Sir Alex csapata immár 400 napja veretlen az Old Traffordon.

A Chelsea gólszerzőjét még az sem vigasztalhatta, hogy idénybeli góljai számát tekintve elérte a tízes határt - immár sorozatban a nyolcadik idényében. A Premier League történetében csak Alan Shearer érte ezt el több szezonban, 11-ben.

A Man Unitednek a hátralévő két fordulóban mindössze egy pontra van szüksége a hátralévő fordulókban ahhoz, hogy újabb bajnoki címet nyerjen, s 19. elsőségével angol rekordot állítson fel.

Premier League, 36. forduló:
Manchester United-Chelsea 2-1 (2-0)

Old Trafford, 75 440 néző. Jv: Webb
Manchester United: Van der Sar - Fabio (Smalling, 88.), Ferdinand, Vidics, O'Shea (Evans, 46.) - Valencia, Carrick, Giggs, Pak Dzsi Szung - Rooney, Hernandez
Chelsea: Cech - Ivanovics, Terry, David Luiz (Alex, 46.), A. Cole - Mikel (Ramires, 46.), Essien, Lampard, Malouda - Kalou (Torres, 62.), Drogba
Gól: Hernandez (1.), Vidics (23.), illetve Lampard (68.)

Stoke-Arsenal 3-1

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×