eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Értékesítené a Fradi részvényeit Kevin McCabe

Részben vagy egészben értékesítené a cég részvényeit Kevin McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa.

Közlése szerint az angol üzletember elsősorban olyan új, akár nemzetközi üzleti partnert keres, "aki segítséget nyújtana a fejlesztéshez". McCabe ugyanakkor nem zárkózik el az összes részvény értékesítése elöl sem.

"Habár sajnálattal teszem, de elérkezett az idő, hogy értékesítsem érdekeltségemet a Fradiban - részben vagy egészben - és remélem, hogy valaki, aki vagy magyar, vagy erős magyar gyökerekkel rendelkezik, fellép és felelősséget vállal a Ferencváros Labdarúgó Zrt. irányításában" - nyilatkozta az angol üzletember.

A tulajdonos a közlemény szerint egy hozzá hasonló gondolkodású befektetőt keres, akit megfelelőnek és méltónak tart az FTC történelméhez és örökségéhez.

"A fő fejlesztési tervek - amelyek magukba foglalják a Ferencváros új stadionjának megépítését - átütemezése szükségessé vált az európai gazdasági válság miatt, amely különösen hatással volt a pénzintézetekre és az ingatlan szektorra - áll a közleményben. - Az előzetes tervezési szerződés megkötése megtörtént, így a projekt fennakadás nélkül folytatódhat, amint a bankok képesek lesznek hitelt nyújtani a jól felépített ingatlan projektekhez."

McCabe hangsúlyozta, 2008-ben azzal a szándékkal vette át a Zrt. irányítását, hogy "visszaadja a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t Magyarországnak", de a tavaly és az idén lefolytatott tárgyalásokat követően a lehetséges magyar befektetők részéről sajnálatos módon nem érkezett ajánlat.

A közlemény kitér arra, hogy McCabe 2008 óta "kiemelkedő szerepet játszott a labdarúgó Zrt. átalakításában és átszervezésében, figyelme az üzlet sport oldalára irányult, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás vonatkozásában, elérve a csapat NB1-be való visszakerülését, így a Fradi most már határozottan megszilárdította helyzetét a magyar futball élvonalában és ebben a szezonban lehetősége van arra, hogy a 2011-es évben az európai mezőnybe kerüljön."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×