eur:
399.36
usd:
363.81
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Az idei Chelsea eddig nyolc ponttal jobb, mint a tavalyi

Az angol fogadóirodák szerint a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokság első számú esélyese. A vetélytársak hívei ellenben úgy gondolják, a Kékek magabiztos vezetésében szerepe van viszonylag könnyű sorsolásuknak is. Igazuk van?

A Chelsea rossz játékkal is tud nyerni. A hétvégén, a Blackburn ellen, Benjani Mwaruwari gólja után hátrányba került az Ewood Parkban, s ez nem ígért túl sok jót, tekintve, hogy a csapat ezt megelőzően a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján nem szerzett gólt.

Ha most is így ért volna véget a meccs, az Abramovics-érában először maradt volna gól nélkül több mint 270 percen keresztül bajnoki mérkőzésen, vendégként. Ám Nicolas Anelka hozta "szokásos" formáját a Blackburn stadionjában, majd a hajrában a szerb Braniszlav Ivanovics is a kapuba talált.

Carlo Ancelotti nem volt boldog a meccs után, s neki már van mire szerénynek lennie a futballban: "Fontos győzelem volt, amit arattunk, különösen azt figyelembe véve, hogy a Rovers jobb volt nálunk. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani.

Ha 1-1-nél Jason Roberts belövi a helyzetét, vége lehetett volna a meccsnek. Szerencsénkre nem így történt, úgy tűnt, kihúzzuk döntetlennel. S akkor jött Jurij Zsirkov, aki az elmúlt hetekben nagyszerű formában van. Az ő érdeme volt a gól. Nyertünk, vezetjük a táblázatot, de ahhoz, hogy meg is tartsuk a helyünket, lényegesen jobban kell futballozni."
Carlo Ancelotti alkalmasint túl szigorú volt ezúttal az övéivel.

A Chelsea még azt is elviselte, hogy Didier Drogba, lábsérüléstől szenvedve, végigasszisztálta a meccset. S azt se felejtsük el, hogy a Kékek az előző idényben nem tudtak nyerni az Ewood Parkban.

Ötpontos előnnyel vezetik a bajnokságot - s ez egyáltalán nem lebecsülendő teljesítmény. Igaz, a rivális csapatok hívei gyakran emlegetik, a Chelsea-nek nagy szerencséje volt a sorsolásnál, a bajnokság első negyedében, a Man City és az Arsenal kivételével, szinte csak könnyű ellenfelekkel játszott, s csak ezután következnek a rangadók.

Részben igaz, de érdemes néhány szempont alapján a Chelsea 2009-2010-es és 2010-2011-es teljesítményét összevetni. A Kékek Carlo Ancelotti első londoni őszén is jól kezdték az idényt, az első 10 forduló után mindössze hat veszített ponttal álltak. Most öttel, tehát nem ez a nagy különbség.

Érdekesebb, hogy a mostani tíz ellenféllel szemben (az újonc helyett a kiesettek elleni eredményeket véve) nyolc ponttal többet gyűjtött, mint az előző idényben.

Az előző szezonban általános volt a szakértők véleménye, hogy a Chelsea a rangadókon nyerte meg a bajnokságot - mind a három nagy riválisát megverte "oda-vissza" -, ezzel tudta ellensúlyozni, hogy túl sok pontot elszórt a kis- és középcsapatok ellen. Most eddig ezeket a meccseket is "behúzták" a Kékek.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×