eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ezért hagyná ott az MU-t Rooney

Nem látja biztosítottnak a Manchester United további sikeres szereplését Wayne Rooney, ezért nem kívánja meghosszabbítani a szerződését a csapattal. A támadó már augusztusban Sir Alex Ferguson klubmenedzser tudomására hozta, hogy nem akar maradni, mert nem kapott garanciát arra, hogy a klub továbbra is képes megszerezni a világ legjobb játékosait.

Elárulta Wayne Rooney, miért nem hosszabbítja meg 2012 nyarán lejáró szerződését a Manchester Uniteddal. A játékos szerdán nyilvánosságra hozott közleményéből kiderült: David Gill, a csapat igazgatója nem tudott biztosítékkal szolgálni számára a csapat jövőjével kapcsolatban.

A támadó hozzátette, hogy augusztusban többször is tárgyalt a klub képviselőivel a folytatásról, de a megbeszélések során feltett, a játékoskerettel kapcsolatos kérdéseire nem kapott megnyugtató választ.

Kedden a klubmenedzser, Sir Alex Ferguson közölte: sokkolták a fejlemények, és csalódott a játékosban.

Erre válaszul Rooney úgy reagált: "A mostani nehézségek ellenére mindig is sokkal fogok tartozni Sir Alex Fergusonnak. Nagyszerű menedzser és mentor, aki segített és támogatott attól a naptól fogva, hogy leigazolt az Evertontól."

Komoly érvágás

Az InfoRádió az ügy kapcsán arról kérdezte Dénes Ferenc sportközgazdászt, mekkora veszteséget jelenthet a Manchester United számára Wayne Rooney távozása. A szakértő elmondta: a klub jobban jár, ha a játékos még a télen máshová igazol, ha ugyanis csak nyáron szerződik el, akkor a manchesteriek mindössze ötmillió fontot kaphatnak érte, ami töredéke a valódi árának.

Az sem mellékes, hogy mekkora összeget termelne a játékával Rooney: ha a MU az ő góljával jutna tovább a Bajnokok Ligájában, az eurómilliókat jelentene, de a közvetlen bevételek, a nevét viselő mezek és más termékek is elmaradnak, ha ott hagyná a csapatot.

Más szempontból is komoly veszteség Rooney távozása, hiszen még egy akkora klubnál is mint a Manchester United, szükség van olyan meghatározó karakterekre, akik erősítik a ragaszkodást a szurkolókban. Jelenleg a csapat keretében az angol válogatott támadón kívül Dénes Ferenc szerint nincs más, aki ezt az értéket képviselni tudná, ez pedig hosszú távon is éreztetni fogja a hatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×