eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tartalékos csapatok rangadója Milánóban

A címvédő Inter a BL-újonc Tottenhamet fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, a szerdai játéknap rangadóján. Barcelonába az eddig száz százalékos Köbenhavn látogat.

A rengeteg sérült miatt tartalékos csapattal fogadja az Inter csoportbeli legnagyobb riválisát, a Tottenhamet. A címvédő olasz alakulat edzője nem számíthat Diego Militóra, Esteban Cambiassóra, Mancinire és MacDonald Marigára sem, míg Thiago Motta és Jonathan Biabany játéka kérdéses. Rafa Benítez így a támadósorban Samuel Eto'o mellett két fiatalnak, a brazil Coutinhónak és a nigériai Chukwuma Obinak szavazhat bizalmat.

A spanyol edző jól ismerheti a riválist, hiszen korábban hat évig az angol bajnokságban dolgozott. Az olasz bajnok legutóbbi tíz BL-mérkőzéséből nyolcat megnyert, ráadásul az angolok ellen kifejezetten megy a csapatnak, az elmúlt idényben például a szintén londoni Chelsea-t oda-vissza legyőzte.

A Tottenham története során eddig kétszer szerepelt Olaszországban, de győzni még nem tudott: két évvel ezelőtt az UEFA Kupában 2-0-ra kikapott az Udinese vendégeként, 1972-ben pedig 1-1-es döntetlent ért el a Milan otthonában. A londoni gárda bár újonc a BL-ben, de jól kezdett: 4 ponttal áll két meccs után, és jó esélye van a továbbjutásra. Harry Redknapp szerdán nem számíthat az eltiltott Rafael van der Vaartra, míg Ledley King, Jermaine Defoe és Michael Dawson sérülés miatt hagyja ki a meccset.

A B csoportban a Schalke története során először lép pályára izraeli csapat ellen, szerdán a Hapoel Tel-Aviv lesz az ellenfél. A vendégek - akik először szerepelnek a BL főtábláján - még nem szereztek pontot a sorozatban. A kvartett másik mérkőzésén az eddig hibátlan Olympique Lyon a portugál Benficát fogadja.

A C csoportban az angol pontvadászatban botladozó Manchester United a nullapontos török Bursaspor együttesét látja vendégül. A hazaiaknál nehezíti a felkészülést Wayne Rooney ügye: a csatár távozni akar a klubtól. A sztárt ezúttal sem fogja kezdőként szerepeltetni Sir Alex Ferguson, mivel sérülése nem jött rendbe.

A D csoportban a két győzelemmel rajtoló Köbenhavn a Barcelona otthonába látogat. A meccs esélyese a katalán együttes, de a dánok már bizonyították idén, hogy képesek meglepetést okozni. Lionel Messi arról beszélt a találkozó előtt, hogy a Barcelona játékosai fáradtak, de így is le kell győzni a dán bajnokot.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Twente (holland)-Werder Bremen (német)
Internazionale (olasz)-Tottenham Hotspur (angol)
B csoport:
Olympique Lyon (francia)-Benfica (portugál)
Schalke 04 (német)-Hapoel Tel Aviv (izraeli)
C csoport:
Glasgow Rangers (skót)-Valencia (spanyol)
Manchester United (angol)-Bursaspor (török)
D csoport:
Barcelona (spanyol)-FC Köbenhavn (dán)
Panathinaikosz (görög)-Rubin Kazany (orosz)

Valamennyi meccs 20:45-kor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×