eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hogyan tovább, Wayne Rooney?

Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Barcelona - ezeket a csapatokat hozták hírbe a Manchester Unitedtől távozni szándékozó Wayne Rooney-val. Sir Alex Ferguson már azon gondolkodik, kivel pótolja a sztárcsatárt.

Megmozdultak az európai sztárcsapatok, miután kiderült, hogy Wayne Rooney távozni akar a Manchester Unitedtől. A lehetséges vevők edzői óvatosan és a kellő udvariassággal beszéltek az angol csatárról, valamint jelenlegi egyesületéről, ám nem kérdéses, szívesen látnák csapatukban a 24 éves játékost.

Több brit lap is állítja, a Chelsea orosz tulajdonosa megpróbálja Londonba csábítani a csatárt. Roman Abramovics 20 millió fontot fizetne a manchesterieknek, míg Rooney-nak heti 250 ezer fontos fizetést ígér. Ezzel a válogatott támadó lenne a legjobban fizetett az angol pontvadászatban. Rooney távozási szándékában a hírek szerint szerepet játszik a pénz is, mivel rossz szemmel nézi, hogy a Manchester Cityben szereplő Yaya Touré 221 ezer fontot kap, míg neki 150 ezret ajánlottak a Unitednél. A csatár jelenleg 90 ezer fontot keres hetente.

A Chelsea már januárban kifizetné az összeget Rooney-ért, míg a lapok szerint a City 35 millió fontot sem sajnálna a csatárért. Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere kijelentette, hogy remek játékosnak tartja Rooney-t, de nem akar más együttes futballistáival foglalkozni. A Cityt irányító Roberto Mancini tagadta, hogy a dúsgazdag klub felvette volna a kapcsolatot a csatárral.

Sir Alex Fergusonnak szabad kezet adtak a tulajdonosok, hogy döntsön Rooney klubváltásáról, és a skót edző a városi rivális helyett a londoniakat választaná, ha a csatár az angol bajnokságban akar maradni. Ferguson természetesen szívesebben venné, ha Rooney külföldi klubot választana, ez esetben a Real Madrid vagy a Barcelona lehet a célpont.

A királyi gárda helyzetét erősíti, hogy több olyan labdarúgója is van, akit bevonhat az üzletbe. Karim Benzemáért, Fernando Gagóért és Lassana Diarráért már korábban is érdeklődött a United, róluk pedig lemondana José Mourinho is. A portugál edző azt mondta, ha a manchesteri klub úgy dönt, hogy eladja a csatárt, akkor szóljanak neki, és lépni fog a Real is.

Megfontolná Rooney leigazolását a Barcelona is - mondta Pep Guardiola. A katalán együttes edzője sokra tartja a csatárt, és szerinte hasznára lenne a Barcelonának.

Sir Alex Ferguson már azon gondolkodik, hogy kivel pótolja Rooney-t. A már említett Karim Benzema mellett kiszemelt a Liverpool spanyol játékosa, Fernando Torres is. A Vörösök új tulajdonosa nem akar elképesztő összegeket kiadni a fizetésekre, így megfelelő erősítések hiányában a világ- és Európa-bajnok csatár elhagyhatja az Anfield Roadot. A kiszemeltek közé tartozik a Lyon irányítója, Yoann Gourcuff is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×