eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gareth Bale csodája ellenére is az Inter nyert a BL-ben

A Bajnokok Ligája történetének egyik leggyorsabb góljával szerzett vezetést az Inter a San Siróban a Tottenham ellen. Javier Zanetti a 90. BL-mérkőzésén a második gólját szerezte. Az argentin védő 37 évesen 71 naposan a BL-történelem legidősebb gólszerzője lett. A második félidőben 0-4 után a Spurs példásan küzdött, s Gareth Bale mesterhármast szerzett. Így is nyert a címvédő, 4-3-ra.

Hasonlóan gyorsan szerzett vezetést a Schalke is, a Hapoel Tel-Aviv ellen. Bajnokok Ligája-mérkőzésről szólva, nem meglepő, a gólt Raúl lőtte, akinek ez az első találata a sorozatban - nem a Real Madrid játékosaként.

A San Siróban úgy fest, hat perc alatt el is dőlt a találkozó. Sneijder tökéletes labdájával a fiatal Biabiany kigrott. Gomes, a Spurs brazil kapusa elütötte, a szlovén bíró büntetőt ítélt és kiállította a vétkest, akinek a helyére olasz kapus, Carlo Cudicini állt. Az első olasz a pályán, ezen a meccsen. A büntetőt Samuel Eto'o lőtte - a hálóba. Ez már a 17. gólja az idényben.

Megszerezte a vezetést a Manchester United is: a portugál Nani vette be a török Bursaspor kapuját.

Nem lehet megállítani az Intert: Dejan Sztankovics is gólt lőtt, még az első negyedóra vége előtt. Amikor az előző idényben megnyerte a sorozatot az olasz csapat, egyszer sem produkált ilyen rajtot. A 35. percben Eto'o lőtt még egyet - ez az Inter történetének legjobb BL-meccskezdete.

A további pályákon a Lyon Briand góljával vezet a Benfica ellen, a Rangers Edu találatával került előnybe a Valenciával szemben, a Barcelona, természetesen, Messi révén vezet a Köbenhavn ellen.

A második félidő(k) első gólját a Valencia szerezte - de egy Rangers-játékos révén. Maurice Edu a saját kapujába fejelte a labdát. Fura rekord: kedden is akadt egy futbalista (a kolozsvári Cadu), aki a saját és az ellenfél kapujába is betalált. Ezt megelőzően 2009 októberében volt hasonlóra példa: akkor Michaël Ciani nevéhez fűződött e kétes dicsőség.

A San Siróban Gareth Bale révén szépített a tíz emberrel játszó Spurs. Aligha befolyásolja a meccs kimenetelét, de tisztességes sportemberi tartást jelez.

Megvan a Lyon második gólja: Lisandro Lopez növelte csapata előnyét a Benfica ellen. Ugyancsak 2-0-ra vezet a Schalke a Hapoel ellen. Ezt a gólt is Raúl szerezte, aki a 69. BL-góljánál jár, s ezzel beállította a legendás Gerd Müller csúcsát a nemzetközi kupákban. Tíz perccel később Jurado megtoldotta a gólok számát még eggyel, már 3-0 a Schalkénak.

Már csak egy mérkőzés áll gól nélkül, miután Enschedében a Twente Janssen révén előnybe került a Werder ellen. A brémaiak gyorsan egyenlítettek, Arnautovic góljával. Barcelonában Lionel Messi lőtt még egy gólt, Gelsenkirchenben a Hapoel szépített.

A San Siróban Gareth Bale az utolsó percekben lőtt még két gólt - de az Inter előnyéből egy megmaradt.

Twente-Werder 1-1
Inter-Tottenham 4-3
Lyon-Benfica 2-0
Schalke-Hapoel Tel-Aviv 3-1
Manchester United-Bursaspor 1-0
Rangers-Valencia 1-1
Barcelona-Köbenhavn 2-0
Panathinaikosz-Rubin Kazany 0-0

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×