eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Real Madrid-Milan: tizenhat BL-siker csap össze a Bernabéuban

A labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik körében az európai klubfutball két legeredményesebb csapata, a kilencszeres győztes Real Madrid és a hétszeres első Milan találkozik. A Chelsea visszatér az elveszített BL-döntő helyszínére.

A veretes múlt mellett a jelenlegi forma is parádés meccset ígér a Bernabeu-stadionban kedd este, ahol a Real Madrid vendége a Milan lesz. A királyi gárda négy gólt lőtt szombaton a Málaga ellen, és veretlenül vezeti a spanyol bajnokságot, így José Mourinho játékosai önbizalommal telve fogadhatják a piros-feketéket. A brazilok által repített Milan három gólt szerzett hétvégén, és két ponttal lemaradva a második helyen áll.

A Real mellett szól, hogy portugál edzője jól ismerheti a Milant, ugyanis a legutóbbi két idényt a városi rivális Inter kispadján töltötte. A madridiaknál ugyanakkor a közelmúltból nem meríthetnek erőt: a Real az olasz csapatokkal vívott legutóbbi hat BL-meccséből ötöt elveszített, utolsó tíz hazai Bajnokok Ligája-fellépése közül pedig hármon éppen itáliai riválistól kapott ki. Legutóbb tavaly ősszel játszott egymással a két csapat, az olaszországi döntetlen mellett Madridban a Milan győzött 3-2-re.

Először térhet vissza Madridba ellenfélként Robinho. A brazil támadó 2008-ban távozott a Realtól, és egy manchesteri kitérőt követően a Milanban kötött ki. "Gólt szeretnék szerezni, de a győzelem még fontosabb. Nincs szó revánsról, csak a győzelmi vágyról" - mondta a csatár.

Jeles alkalomhoz érkezhet el a Milan két középpályása, Andrea Pirlo és a holland Clarence Seedorf: ha pályára lépnek a Santiago Bernabéu Stadionban, egyformán 75. BL-meccsüket játszhatják. Utóbbi játékos korábban a Realban is játszott.

A Chelsea visszatér a klubtörténet első BL-döntőjének helyszínére, Moszkvába. A Kékek számára rossz emlékű a Luzsnyiki stadion, ugyanis 2008-ban tizenegyespárbajban ebben az arénában veszítették el a finálét a Manchester United ellen.

A Szpartak is két győzelemmel kezdte a csoportkört, így a találkozó rangadónak számít. A Kékeknél kihagyja a meccset Didier Drogba, Frank Lampard és Alex, de Salomon Kalou felépült.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
E csoport:
Bayern München (német)-CFR Cluj (román) 20:45 ó
AS Roma (olasz)-FC Basel (svájci) 20:45 ó
F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz)-Chelsea (angol) 18:30 ó
Olympique Marseille (francia)-MSK Zilina (szlovák) 20:45 ó
G csoport:
Real Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz) 20:45 ó
Ajax Amsterdam (holland)-AJ Auxerre (francia) 20:45 ó
H csoport:
Arsenal (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20:45 ó
Braga (portugál)-Partizan Beograd (szerb) 20:45 ó

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×