eur:
385.37
usd:
355.14
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Herczeg András gyors, agresszív és koncentrált játékot vár

Elsősorban gyors, agresszív és koncentrált játékot vár labdarúgóitól Herczeg András, a Debreceni VSC klubmenedzsere a ma esti, az ukrán Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-mérkőzésen.

A szakvezető elmondta, hogy hasonló a helyzet, mint a tavalyi Bajnokok Ligája-szereplés alkalmával, mert az EL-csoportkörben is olyan csapatokkal (PSV, Sampdoria, Harkiv) kerültek össze, amelyek játékerőben magasabb szintet képviselnek.

"Ezzel együtt természetesen szeretnénk felborítani a papírformát, akár már holnap. - mondta Herczeg. - Összességében nehéz megfogalmazni pontos célokat, elvárásokat, a lényeg, hogy minden futballista tudása legjavát nyújtsa a pályán, s bár tisztában vagyunk ellenfeleink erejével, nem szabad feltartott kézzel kifutnunk a pályára."

A klubmenedzser szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az ukrán együttes elleni összecsapáson van a DVSC-nek a legnagyobb esélye a pontszerzésre, mert a Harkiv a két évvel ezelőtti kiírásban a negyeddöntőig jutott, s olyan gárdákat győzött le, mint az idén a csoportban szereplő olasz Sampdoria vagy a török Galatasaray és Besiktas, valamint a portugál Benfica.

"Igyekeztünk minél több információt begyűjteni a riválisról, ezért a Metaliszt több mérkőzésének videofelvételét is megtekintettük. - tette hozzá Herczeg. - Tavaly a BL-ben voltak közönségszórakoztató, jó összecsapásaink, ezt az idén is szeretnénk megismételni, de természetesen nagyon jó lenne pontot, pontokat szereznünk."

Laczkó Zsolt, a DVSC válogatott védője kiemelte: az EL-szereplés minden labdarúgó számára óriási kiugrási lehetőség, ennek megfelelően a debreceni játékosokon is érezhető az elszántság, illetve az, hogy szeretnének a tudásuknak megfelelően teljesíteni.

A DVSC-Metaliszt Harkiv találkozó 21:05 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×