INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Capello kínos pillanatai az angol-magyar előtt

InfoRádió / MTI
"Magányos Capellóként" jellemezte a brit sajtó az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, aki a világbajnokság óta első hivatalos sajtótájékoztatóján egyebek között bocsánatot kért a csúfos dél-afrikai szereplésért.

A magyar csapat elleni barátságos mérkőzés szerdán az első alkalom lehet a javításra, Fabio Capello feje felett azonban nem oszlottak el a fellegek - vélekedtek a BBC közszolgálati csatorna szakértői.

"Sajnálom, ami a világbajnokságon történt, tudom hogy a szurkolók rengeteg pénzt és időt áldoztak arra, hogy támogassanak minket Dél-Afrikában. Nagyon sajnálom" - mondta a válogatott első edzése után Watfordban az olasz mester. Hozzátette, a csapat nem volt friss, "ijedten játszott", és nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit a selejtezők alatt.

Capello szerint a magyarok elleni meccsen a játékosok mentális képessége lesz a legfontosabb, akiknek új lendületet kell venniük, és ismét kijelentette, hogy a futballistáknak kevés idejük jut a pihenésre. A tréner régóta küzd azért, hogy a bajnokságban tartsanak téli szünetet.

A játékosok láthatóan jó hangulatban kezdték meg a felkészülést, bár "azt nem lehet tudni, mi van a felszín alatt" - jegyezte meg az egyik tévés szakértő, hozzátéve hogy a bocsánatkérés ellenére a csapat valószínűleg nem számíthat barátságos fogadtatásra szerdán a Wembley Stadionban.

Capello a hétvégén többször is kellemetlen helyzetbe került: először Paul Robinson kapus, majd Wes Brown mondta le a válogatottságot, miután behívta őket a keretbe. A kapitány vasárnap megjelent az angol Szuperkupáért (Community Shield) vívott mérkőzésen, a találkozót követően azonban Ashley Cole, a Chelsea válogatott játékosa nem fogadta kézfogását. Cole később azzal védekezett, hogy a pódium felé haladva nem vette észre az edzőt.

Capellónak a manchesteri Michael Carrick is kellemetlen pillanatokat okozott az összecsapás után, amikor a hírek szerint rákérdezett, hogy a szakvezető miért hagyta ki a világbajnoki keretből.

A címlapról ajánljuk