eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Nagy László sérülés miatt nem jön a válogatottba

Nagy László sérülés miatt kedden lemondta szereplését a magyar kézilabda-válogatott szlovénok elleni, júniusi két világbajnoki selejtezőjén.

A magyar szövetség honlapja szerint "Nagy László bejelentette Mocsai Lajos szakmai igazgatónak, hogy a Barcelona csapatorvosa által megállapított gerincbántalmai miatt nem vállalja a szereplést".

"Mindkétszer megírtam Nagy Lászlónak, hogy számítok rá, várjuk a válogatottba. Előbb sem pozitív, sem negatív választ nem kaptam tőle, majd kedden délután fölhívott, és közölte, hogy a BL-döntőt követően elment a Barcelona csapatorvosához, ahol megállapították, hogy gerinc- és derékbántalmai miatt pihennie kell" - mondta a kezi.hu internetes oldalnak Mocsai. "A szlovénok ellen így a játékos nélkül készülünk".

Mocsai múlt szerdán a hétvégét jelölte meg határidőnek, hogy a Barcelona átlövője eldöntse, a válogatott rendelkezésére áll-e. Nagy tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.

Sinka László, az MKSZ elnöke az MTI-nek elmondta: nagyon sajnálja, hogy Nagy László megsérült, pedig a vasárnapi Bajnokok Ligája-döntőben még nagy kedvvel játszott a Kiel ellen.

"Nagyra becsülöm azokat a játékosokat, akik minden nehézség ellenére, a hosszú szezon végén vállalják a versenyt, és a szlovénok elleni vb-selejtezőt" - tette hozzá Sinka.

A válogatott most szombaton a szerbekkel találkozik felkészülési meccsen Nagybecskereken (Zrenjanin), majd június 13-án Ljubljanában, 20-án pedig Veszprémben találkozik a szlovén együttessel. A párharc győztese vesz részt a januári, svédországi vb-n, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×