eur:
397.16
usd:
356.7
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Mourinho: Nem ismerek félelmet

Bemutatták Madridban a Real labdarúgó-csapatának új vezetőedzőjét, José Mourinhót. A portugál edző székfoglalójában kiemelte: nem fél a Barcelonától, és a BL-győzelmet célozza meg.

Hatalmas érdeklődés kísérte hétfő kora délután José Mourinho bemutatását a Real Madridnál. Az Intertől érkezett portugál szakember székfoglalóját azzal indította, hogy nem érez magán nyomást, amiért a világ egyik legpatinásabb labdarúgóklubjánál dolgozhat.

"Nem tudom, arra születettem-e, hogy a Real Madrid edzője legyek, de az biztos, hogy erre a pályára születtem. Szeretem a kihívásokat, és ez a feladat kihívás a számomra. Vonzott a klub nagyszerű történelme és tradíciója, és az is, hogy az elmúlt években elmaradt a sikerek. A Real egy egyedülálló klub, és üres lenne a karrierem, ha nem lehetnék a madridiak edzője. Győztes mentalitással rendelkezem, és ezt várom el a futballistáktól is" - hangzottak a portugál mester első szavai Real-edzőként. A kétszeres BL-győztes tréner egyébként a királyi klub tizenegyedik edzője az elmúlt hét év során.


"Név szerint nem akarok játékosokról beszélni, mert ha én a Real edzőjeként bárkit is megnevezek, annak a futballistának az ára azonnal feljebb szökik 10 millióval" - mondta a lehetséges érkezőket firtató kérdésre. Hozzátette: alapvetően elégedett az elmúlt idényben szerepelt kerettel, nincs szükség drámai változtatásokra, csak három vagy négy labdarúgó kell a csapatjáték ideálissá tételéhez.

"Tisztelem az elődöm, Pellegrini által itt elvégzett munkát, remélem, jó csapatot talál magának, de nem akarok a múltról beszélni. Sok illúzióval, bizakodva és büszkén érkeztem ide, a célom, hogy egy nagy Realt hozzak létre. Hiszem, hogy a szerződésem szerinti négy év elegendő a sikerekre. Cristiano Ronaldo nagyon fontos játékos, de ő is része a nagy egésznek, mert nem az egyének, hanem a csapat egésze a fontos. Ezzel együtt Cristiano Ronaldo győztes típus, és én szeretem a győzteseket" - jelentette ki Mourinho, aki a kérdésekre négy nyelven, spanyolul, olaszul, portugálul és angolul válaszolt.

"Azt nem ígérhetem meg, hogy azonnal megnyerjük a Bajnokok Ligáját, a futball az futball, de azt leszögezhetem, hogy a legfontosabb számunkra a BL, amelyben az utóbbi éveket tekintve hihetetlenül negatív a Real történelme" - hangsúlyozta a Real Madrid új vezetőedzője.

A nagy rivális Barcelonára vonatkozó kérdésre Mourinho azt mondta: nem fél a legutóbbi két bajnokságot megnyert katalán együttestől, ez a kifejezés nem is létezik a szótárában. "Nem vagyok Barcelona-ellenes, nagy ellenfelünkről van szó, de nem akarok rájuk gondolni. Ha engem utálnak Barcelonában, az az ő gondjuk, nem az enyém."

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×