eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Semmit sem tudni a vancouveri megnyitóról

Annak ellenére, hogy négyezer önkéntes dolgozik a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpia megnyitóján, még mindig semmit sem lehet tudni a ceremónia programjáról és menetéről.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerül titkolnunk a terveinket - mondta David Atkins, az ünnepség főszervezője. - Az önkénteseink nagyszerűek, szorgalmasak, pontosak, és azt kell mondjam, hogy ők az egyik legjobb társaság, akikkel valaha is dolgoztam."

Az ausztrál szakember rendezte a 2000-es sydneyi nyári játékok megnyitóját is, manapság pedig napi 20 órán keresztül dolgozik a több millió dollárba kerülő ünnepségen, amelyre a téli olimpiák történetében először kerül sor fedett helyszínen.

"Úgy gondolom, a nálunk dolgozók közül senki sem akarja elrontani a meglepetést - tette hozzá Atkins. - Ez egy olyan esemény, amelyet a világ minden táján nagyon várnak, de ha a nézők előre tudnának bármit is a programból, az meglehetősen könnyedén lerombolná az izgalmat, a látványt és az élményt."

A szervezőbizottság (VANOC) vezetője, John Furlong mindezt azzal egészítette ki, hogy minden a tervek szerint halad, és február 12-én a világ valami nagyon különöset láthat majd a televíziók képernyőin keresztül.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csupán annyi megkötést írt elő a megnyitóval kapcsolatban, hogy a sportolóknak mindenképpen fel kell vonulniuk, a programban pedig helyet kell kapnia a galambok elengedésének és a "kezdődjenek a játékok" szlogennek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×