INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Tiger Woods példátlan, szédületes népszerűségvesztése

InfoRádió / MTI
A házasságtörő Tiger Woods amerikai golfozó példa nélküli, szédületes népszerűségvesztéséről írt a keddi USA Today.

A világ legjobban fizetett sportolójának hírneve november 27-i közúti balesetéig feddhetetlen volt. Házastársi hűtlenségét múlt pénteken vallotta be. Népszerűsége a korábbi 85 százalékról 33 százalékos mélységbe zuhant, a sportoló a korábbi 8 százalékkal szemben már a közvélemény 57 százaléka számára nem rokonszenves - az újság és a Gallup intézet közös felmérése szerint.

Tiger Woods esetében jegyezték fel minden idők legmagasabb népszerűségi mutatóját, amely 2000-ben 88 százalékon tetőzött. Az ahhoz képest regisztrált 55 pontos esés a Gallup méréseinek történetében, 1992 óta az egyik legnagyobb romlás, csak George Bush volt elnök támogatottságának 2001 és 2008 közötti csökkenése mérhető hozzá - mutatott rá Jeffrey Jones, az intézet szerkesztője.

Woods éveken keresztül a legrokonszenvesebb amerikai közéleti személyiség volt, most viszont hírneve már sok politikusét is alulmúlja, ez a változás kétségtelenül példátlan - fogalmazott.

A golfozót szigorúbban ítélik meg a nők, akiknek a 67 százaléka nyilatkozott úgy, hogy csalódott a sportolóban, a férfiak esetében ez a mutató 54 százalék. Leginkább a magasabb képzett, valamint a 65 év feletti népesség érez csalódottságot.

A sportolót több nővel is hírbe hozták azután, hogy november 27-én, mindmáig tisztázatlan körülmények között autóbalesetet szenvedett floridai háza közelében, terepjárójával letért az útról és egy tűzcsapnak, majd egy fának ütközött. A balesetet vélhetően heves házastársi vita előzte meg, amely valószínűleg azután pattant ki, hogy egy bulvárlap megszellőztette a golfozó házasságon kívüli kapcsolatait. Woods a baleset óta elzárkózik a nyilvánosság elől.

A címlapról ajánljuk