eur:
393.98
usd:
369.56
bux:
65477.41
2024. április 23. kedd Béla

Legyőzte a házigazdát a női kézilabda-válogatott

A 9. helyért játszik majd a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután a középdöntő utolsó, keddi fordulójában 25-21-re nyert a házigazda csapat ellen Szocsouban. A csütörtöki helyosztón Ausztria lesz az ellenfél.

Jól kezdett a magyar csapat, csak a 6. percben kapta az első gólt, miközben Tóth Tímea három hetest is értékesített. Lassan felébredt a kínai együttes, és a 13. percben 5-4-re fordított. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért, és három poszton is cserélt. Ez valamelyest javított a játékon, s ennek köszönhetően a 19. percben ismét a magyaroknál volt az előny (7-6). Szucsánszki nem csak jól irányított, hanem többször eredményes is volt. A hazaiak tartották a lépést, főleg Li Vej-vej (Li Weiwei) dobta a gólokat. 10-8-nál a vendéglátó kért időt, hátha jól zárja a félidőt. Ez a számítása nem vált be: a gyors, ötletes magyar támadások révén 13-8, a szünetre pedig 14-10 lett az állás.

A második félidő elején Zácsik háromszor is betalált, Szucsánszki viszont a keresztlécre vágott egy büntetőt. Emberelőnyük alatt a magyarok 18-11-ra megléptek. Azonos létszámban már hatékonyabb volt a kínai csapat, és sorozatban ötször bevette az amúgy jól védő Herr kapuját. A túloldalon Hszü Mo (Xu Mo) is remekelt.

A nagy rohanásban a hazaiak elfáradtak, két játékosuk is a kiállítás sorsára jutott, ebben a szakaszban 20-16-ra módosult az állás. Az utolsó tíz perc 21-18-ról indult, amikor Zácsik 7 méterest rontott. A kínaiaktól Liu vette vállára együttesét, bátran és eredményesen tüzelt. Tomori kiszorított helyzetből is betalált, Juhász és Bódi viszont ziccert hibázott.

Szekeres kiállítása alatt feljöttek 22-21-re a kínaiak, aztán Kovacsics újabb büntetőt értékesített. A végén Zácsik még kétszer betalált, eldöntve így a csatát.

A középdöntő három meccsén két döntetlen és egy győzelem a magyarok mérlege, és végül az alapszakaszból hozott két vereség miatt zártak ötödikként csoportjukban.

Az osztrákok elleni helyosztót csütörtökön, közép-európai idő szerint 9 órakor rendezik.

Magyarország-Kína 25-21 (14-10)
gól: Zácsik 8, Szucsánszki 5/1, Kovacsics 4/4, Tóth T. 3/3, Bódi 2, Bulath 2, Tomori 1, illetve Li V. 7/4, Liu 6, Vang S. 4, Li J. 2, Vej 1, Sa 1

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×