eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Koeman újabb kínos zakója

Úgynevezett felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott Belgiumban vendégszerepelt. Erwin Koeman csapata még csak megnehezíteni sem tudta az európai középmezőnyhöz tartozó hazaiak dolgát. A vége, kínos 3-0-s vereség lett.

A világranglistán 50. Magyarország csapata a Király Gábor - Bodnár László, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Halmosi Péter - Sándor György, Tóth Balázs, Buzsáky Ákos - Dzsudzsák Balázs, Torghelle Sándor, Rudolf Gergely összeállításban lépett pályára.

A találkozó elején a magyar válogatott erejéből csak bekkelésre futotta. A belgák irányították a játékot, a magyarok a félpályán se jutottak túl.

Az első komolyabb helyzet is a belgák előtt adódott, de ezt még az első félóra végén elhibázták. A 38. percben aztán egy gyönyörű góllal megszerezte a házigazda a vezetést. Fellaini,az Everton középpályása a tizenhatoson belül kapura fordult és egy ritkán látható finom mozdulattal kilőtte a bal felső sarkot. A hosszú idő után újra címeres mezt kapó Királynak esélye sem volt elérni a labdát (1-0).

Az első félidő magyar kapura lövés nélkül ért véget. Kínos, már-már botrányos volt a magyar csapat játéka, különösen, ha felidéztük magunkban a péntek esti Németh Krisztián, Koman Vladimir, Simon András féle olimpiai csapat csodálatos produkcióját...

A második félidőben több helyütt is megváltoztatta csapatát Erwin Koeman (Bodor, Priskin, Horváth G. és Fülöp érkezett Buzsáky, Rudolf, Bodnár és Király helyére), nem túl sok sikerrel. Az első 10 percben újabb belga ziccerek adódtak a magyar kapu előtt. Az első magyar helyzetre az 55. percig kellett várni, de Priskin elügyetlenkedte azt. Az ellentámadásból szinte azonnal gólt szerzett Belgium, a találat Hazard szabadrúgása után Vermaelen nevéhez fűződik (2-0).

Öt perc múlva egy érthetetlen tizenegyest kapott a belga válogatott. Mirallas állt a labda mögé és magabiztosan a kapuba lőtte azt (3-0).

A hátralévő időben a belgák nem akartak, a magyarok pedig nem tudtak érdekes és eredményes focit produkálni, így maradt a sima zakó. Belgium könnyedén nyert a teljesen motiválatlan, szétesett játékot produkáló magyar válogatott ellen. Erwin Koeman csapata idei gyenge teljesítményét is alulmúlta ezen a tét nélküli, a magyar labdarúgásnak teljesen felesleges idényzárón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×