eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A franciák már majdnem a vébén vannak

Amíg a magyar válogatottnak úgynevezett felkészülési mérkőzésen kellett szégyenkeznie, Európa élmezőnye tétmeccseken mérettetett meg. 4 európai helyszínen pótselejtezőt rendeztek a világbajnoki részvételért.

A pótselejtezők első felvonásán a legértékesebb eredményt a francia válogatott érte el. A gall gárda Nicolas Anelka Sean St. Ledgeren megpattanó lövésének köszönhetően 1-0-ra legyőzte Írországot, így kedvező helyzetből várhatja a jövő szerdai párizsi visszavágót. A franciák Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - L. Diarra, A. Diarra - Gourcuff, Anelka, Henry - Gignac (Malouda) összeállításban játszottak és a látottak alapján nem kérdéses, hogy helyük van a labdarúgó-világbajnokságon.

Semmi sem dőlt el az eredetileg is legkiegyensúlyozottabb párharcnak tartott Görögország-Ukrajna viadalon (0-0). A két csapat - ahogy mondani szokták - hatalmas taktikai csatát vívott egymással. Magyarán egy dögunalmas meccsen, alig történt említésre méltó esemény. A sok sérültet nélkülöző görög válogatottat irányító Otto Rehhagel nehéz helyzetben lesz szerdán, hiszen csapatával Kijevben kell továbbjutnia. A hazaiak Corvasz - Vintra, Papasztatopulosz, Kirjakosz, Szpiropulosz - Karagunisz - Kacuranisz, Morasz - Salpigidisz (Mitroglu), Szamarasz - Gekasz (Hariszteasz)összeállításban kínlódtak, míg a vendégek a Pjatov - Kobin, Kucser, Hacserjdij, Rakickij - Tyimoscsuk - Mihalik, Rotan (Jarmolenko)- Huszev (Alijev), Sevcsenko - Milevszkij összetételben lettek boldogabbak a 90 perc után.

Az oroszok Gyinijar Biljaletgyinov találatai révén két góllal is vezettek már a szlovénok ellen, és bár közel álltak egy újabb gól megszerzéséhez, ez végül nem sikerült nekik, sőt a 88. percben Pecnik szépíteni tudott. Az utolsó percben Akinfejev hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy Oroszország egyáltalán előnnyel várja a világbajnoki pótselejtező szerdai visszavágóját. A telt házas Luzsnyiki-stadionban a hazaiak Akinfejev - Anyjukov, V. Berezuckij, Ignasevics, Zsirkov - Gyenyiszov - Zirjanov, Biljaletgyinov - Szemak (Bisztrov)- Pavljucsenko (Szicsov), Arsavin összetételben játszottak. Guus Hiddink a mérkőzés után azt mondta, hogy csapatának semmivel sem lesz könnyebb dolga, mintha döntetlent ért volna el hazai pályán. A szlovén kapitány, Matjaz Kek is arról beszélt a mérkőzés után, hogy a párharc teljesen nyílt, minden szerdán dől el Ljubljanában. A Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa (Stevanovic), Radsavljevic, Koren, Kirm (Pecnik) - Dedic (Ljubijankic), Novakovic összetételű szlovén válogatott védelméről az oroszok edzője csak annyit mondott, hogy "az egyik legjobb a világon". Ehhez képest kétszer sikerült feltörniük...

A labdarúgó világbajnoki pótselejtezők első felvonásának utolsó, már jócskán az éjszakába nyúló mérkőzésén Portugália hazai pályán Bruno Alves góljával legyőzte Bosznia-Hercegovinát, így előnnyel várhatja a szerdai visszavágót. A "magyar csoportból" továbbjutott portugálok 1-0-s győzelme papírformának számít, de Szarajevóban nehéz meccsre számíthat az aranylabdás Cristiano Ronaldót még mindig nélkülöző luzitán csapat. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó percben előbb Dzeko földre fejelt labdája, majd Muslimovic lövése pattant ki a kapufáról, így a portugálok csak a szerencsének köszönhették az értékes győzelmüket. A portugálok Eduardo - P. Ferreira, Bruno Alves, R. Carvalho, Duda - Pepe -Deco (Tiago), Raúl Meireles - Nani (Coentrao), Simao (Hugo Almeida) - Liédson, míg a bosnyákok Hasagic - Jahic, Nadarevic, Spahic - Muratovic (Pjanic), Misimovic (Muslimovic), Ibricic, Rahimic, Salihovic - Ibisevic, Dzeko összeállításban küzdöttek.



 

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×