eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Búcsúlevelet is hagyott az öngyilkos kapus

Mélységesen megrázta a német labdarúgó világot a válogatott és a Hannover kapusának tragikus halála.

A rendőrség szerda reggeli, egyelőre még nem hivatalos közlése szerint a 32 éves Robert Enke kedden este öngyilkosságot követett el. A Németországban rendkívül népszerű sportembert - aki néhány éves külföldi kitérő után 2004-től védett az alsó-szászországi első ligás csapatban és 2007-ben került be a nemzeti együttesbe - egy vonat ütötte el hannoveri otthonától nem messze. A beszámolók szerint a kapus mintegy tíz méterre a vágánytól leállította a kocsiját, tárcáját az ülésen hagyta, majd a vágányon sétálva szinte kivárta, hogy a vonat elüsse őt.

Az okokkal kapcsolatban egyelőre teljes a tanácstalanság, egyes hírek szerint a kiváló kapuvédő egy búcsúlevelet hagyott hátra.

Alsó-Szászország miniszterelnöke, Christian Wulff szerdai nyilatkozatában mélységes megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. "Németország egy rendkívüli sportolót és egy kiváló embert veszített el, olyan embert, aki sokak számára példakép volt" - hangsúlyozta a tartományi kormányfő.

Hasonlóan megdöbbenésüknek és mélységes gyászuknak adtak hangot a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és a válogatott vezetői, továbbá Enke játékostársai. Joachim Löw szövetségi kapitány törölte a szombati, Chile elleni találkozóra készülő nemzeti tizenegy szerdára tervezett edzését, és a hírek szerint nem kizárt az sem, hogy a tragikus esemény miatt a hétvégi barátságos meccset is lemondják.

Hannoverben a szurkolók egész éjszaka gyászolták kedvencüket, és szerda reggel ismét több százan gyűltek össze a stadionnál.

A DFB és Löw szerda délelőttre rendkívüli sajtóértekezletet hirdetett. Hasonlóan rendkívüli sajtóértekezletet tart a Hannover 96 vezetősége és végül a rendőrség is, amely várhatóan nyilvánosságra hoz néhány részletet az üggyel kapcsolatban.

Általános vélekedés szerint Robert Enke rendkívül rokonszenves sportoló, ugyanakkor különösen érzékeny - sőt labilis ember - volt. 2006-ban rettenetes tragédiát jelentett Enke és felesége számára, hogy kétéves kislányuk, Lara többszörös szívműtét után meghalt. A sportoló azonban talpra állt a tragédia után, amit jelez az is, hogy idén májusban egy néhány hónapos kislányt adoptáltak.

Az elmúlt hónapokban több sérülés, illetve megbetegedés érte, heteken keresztül súlyos és rejtélyes gyomorfertőzés miatt kezelték, de október végén visszatérhetett a pályára. Vasárnap még csapata kapuját védte a Borussia Dortmund elleni otthoni találkozón és kiváló teljesítményt nyújtott.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×