INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Eddig közel ötmilliós kárt okoztak a Fradinak a szurkolók

Infostart / InfoRádió
A Ferencváros ebben a szezonban eddig közel 5 millió forint büntetést volt kénytelen kifizetni szurkolói rendbontások miatt. A szombati bajnoki mérkőzést az MLSZ versenybizottsága 0-3-as végeredménnyel írta jóvá a Diósgyőrnek, de a pályabezárás és a pontlevonás sem elképzelhetetlen.

Ebben a szezonban szinte valamennyi mérkőzés után büntetést kellett fizetnie a Ferencvárosnak szurkolói rendbontások miatt. A klub összesen 4,8 millió forintot utalt át az MLSZ számlájára nyolc tételben - erre mondta Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke, hogy ezt igazolásokra is lehetett volna költeni.

A botránysorozat a Hertha elleni nyári barátságos meccsen kezdődött, az akkori rendbontás félmillió forintjába került a klubnak.

Az MLSZ honlapja alapján a Zalaegerszeg elleni meccsen történt rendzavarás miatt 800 ezer, a Nyíregyháza és a Kecskemét elleni 400-400 ezer, a Kaposvár elleni pedig 300 ezer forintot kell fizetni. A DVSC elleni mérkőzésen tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt a Ferencvárosra 400 ezer forint pénzbüntetést rótt ki az MLSZ fegyelmi bizottsága, míg az Újpest elleni botrányt 500 ezer forintos büntetéssel sújtották a klubot.

A legsúlyosabb büntetést az MTK elleni meccs után fizethette az zöld-fehér egyesület, a rendezési hiányosságok és a szurkolók rendzavarásai miatt 1,5 millió forintot kellett az MLSZ kasszájába befizetni.

A szombati botrány azonban az eddigieknél is nagyobb volt, így várhatóan a büntetés is súlyosabb lesz. Retteghy István, az MLSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke a samsungsport.hu-nak azt mondta: a Ferencváros a szokásos büntetések, pénzbüntetés, rendezői létszám emelése, MLSZ ellenőr küldése mellett pályabezárásra és pontlevonásra is számíthat. Amióta a Ferencváros feljutott az élvonalba, szinte minden héten van ügye a klubnak a bizottság előtt, így mindenképpen visszaesőnek minősül - tette hozzá.

A szombati Ferencváros-DVTK találkozón a vendégek 3-1-es vezetésénél több hazai szurkoló megpróbált beugrálni a pályára, székdarabokat, petárdákat dobáltak a gyepre, ezért Sulyok Gergely játékvezető előbb félbeszakította a játékot, majd - mivel a kényszerű szünet után is folytatódott a rendbontás - idő előtt véget vetett a játéknak. Ilyesmi hazai pályán a 2000-es évek elején, egy Újpest - Dunaferr mérkőzésen fordult elő legutóbb.

A címlapról ajánljuk