eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Vörösök presztízsrangadója maszkokkal, de strandlabdák nélkül

Az életben maradás a tét a Liverpool számára: a Vörösöknek négy vereség után a Manchester United elleni kell javítani, különben már október végén elbúcsúzhatnak bajnoki álmaiktól.

Az angol futball egyik legnagyobb múltra visszatekintő rangadóját rendezik vasárnap, a gyengélkedő Liverpool a címvédő Manchester Unitedet fogadja.

A Vörösök sorozatban négy meccsüket veszítették el, és ha vasárnap is vereséget szenvednek, már a bajnokság negyede után tízpontos hátrányba kerülnek a listavezető manchesteriekkel szemben.

Az állását féltő, de a vezetőség által posztján megerősített spanyol menedzser, Rafa Benítez nincs könnyű helyzetben, ugyanis még nem tudja, számíthat-e csapata két legjobbjára, Steven Gerrardra és Fernando Torresre, de kérdéses Glen Johnson és Albert Riera szereplése is.

A másik oldalon sokkal vidámabb a helyzet, a listavezető Vörös Ördögöknél a hétközi BL-diadal után csak az a kérdés, hogy Wayne Rooney-ra számíthatnak-e. A moszkvai túrát kihagyó Ryan Giggs és Patrice Evra felépült, így ők ott lehetnek az Anfield Roadon.

Ha Rooney nem jön rendbe, a liverpooli közönség várhatóan korábbi kedvencét, Michael Owent láthatja a United mezében pályára lépni. Az aranylabdás támadó 2004-ben hagyta el a Vörösöket, mondván, trófeákat akar nyerni, de ez sem a Real Madridnál, sem a Newcastle-nél nem sikerült neki. Nyáron óriási meglepetésre igazolta le Sir Alex Ferguson, aki szerint a csatár kezelni tudja majd, ha kifütyülik a nézők. A két csapat rivalizálását mutatja, 1964 óta nem igazoltak egymástól, és arra is kevés példa van, hogy valaki kitérő után szerződik az ellenlábashoz - a legutóbbi ilyen Paul Ince volt, akit liverpooli játékosként nem fogadtak szívesen Manchesterben.

Liverpoolban fogadkozik a biztonsági szolgálat is: a múlt heti, Sunderland elleni eset után megígérték, nem engedik, hogy a pályára oda nem illó tárgyak kerüljenek. Mint ismert, a liverpooli táborból egy piros strandlabdát dobtak a játéktérre, és végül egy ezen megpattanó lövés okozta a Vörösök vesztét.

A rangadóra mindkét oldalon készülnek a drukkerek is: a liverpooli szurkolók az amerikai tulajdonosok ellen akarnak demonstrálni a meccs előtt, a United-hívek pedig mindent megtesznek az ellenfél szimpatizánsainak bosszantásáért. Nem elég, hogy bevásároltak a liverpooli címerrel ellátott strandlabdákból, még Cantona-maszkokat is visznek magukkal. A két együttes 1994 januári meccsén a liverpooli szurkolók egy transzparenst emeltek a magasba, melyen ez állt: "Au revoir Cantona és Man United. Gyertek vissza, amikor 18 bajnokságot nyertek." Az elmúlt 15 évben az MU 10-szer nyerte meg a bajnokságot, ezzel utolérte a Liverpoolt a rangsor élén, és jelek szerint a manchesteriek nem felejtették el az üzenetet, amelyre most válaszolni akarnak.

Az Aston Villától a múlt héten vereséget szenvedett, második helyezett Chelsea az Atlético Madrid felett aratott fölényes, 4-0-s győzelemmel hangolt a Blackburn elleni, szombati bajnokira. Elképzelhető, hogy a találkozón Carlo Ancelotti helyett Ray Wilkins másodedző irányítja a csapatot, mert az olasz menedzser hazautazott, miután apja megbetegedett.

A harmadik Tottenham a Stoke Cityt látja vendégül, az Arsenalra pedig a városi rivális West Ham otthonában kell vendégeskedni.

Premier League, 10. forduló:
Szombat:
Wolverhampton-Aston Villa 13:45 ó
Birmingham City-Sunderland 16
Burnley-Wigan Athletic 16
Hull City-Portsmouth 16
Tottenham-Stoke City 16
Chelsea-Blackburn 18:30
Vasárnap:
Bolton -Everton 14:30 ó
Liverpool-Manchester United 15
Manchester City-Fulham 16
West Ham United-Arsenal 17:15

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×