eur:
389.43
usd:
361.95
bux:
68601.74
2024. május 7. kedd Gizella

Szabadlábon az Újpest-FTC meccs során előállított négy ember

Elengedték azt a négy embert, akit szombaton az Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzés során állítottak elő a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Sass Oszkár közölte: mind a négyen szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a biztosítási feladatok ellátása során a négy emberből hármat garázdaság, pirotechnikai eszközzel visszaélés, rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés szabálysértése miatt, valamint egy férfit visszaélés kábítószerrel bűncselekménye miatt állítottak elő.

A tájékoztatás szerint a mérkőzés közben öt rendőr sérült meg könnyebben, mindannyian a szurkolók által használt különböző pirotechnikai eszközöktől. Hárman halláskárosodást szenvedtek a hanggránátoktól, a másik két kolléga petárdáktól sérült.

A BRFK közlése szerint a rendőrök a szombat délutáni órákban sikerrel akadályozták meg, hogy a Ferencváros és az Újpest szurkolói a stadionon kívül összecsapjanak. A XI. kerületben került sor egy kisebb atrocitásra a Gellért téren, ahol két szurkoló könnyebben megsérült - olvasható a közleményben.

A rendőrök a Népligettől kísérték a Ferencváros szurkolóit, akik a számukra biztosított metrószerelvényt megrongálták, ami miatt a BRFK rongálás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, ismeretlen tettesek ellen.

Újpesten a rendőrök mindent megtettek annak érdekében, hogy a két szurkolótábort el tudják választani egymástól, nem került sor a két tábor összecsapására. A mérkőzés előtt nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz került lefoglalásra - áll a rendőrségi közleményben.

A Megyeri úti Szusza Ferenc stadionban tartott 205. örökrangadón az Újpest 2-1-re nyert a Ferencvárossal szemben.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×