eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Toyota is kiszállhat a Formula-1-ből

Japán médiaértesülések szerint aToyota megfontolja, hogy továbbra is a Formula-1-ben maradjon-e, tekintettel a részvétel magas költségeire.

"Olyan F1-re van szükségünk, ahol a versenyzéshez nem kell annyi pénz, mint eddig - mondta a Jomiuri napilapnak az istálló elnöke, Jamasina Tadasi. - Minden szempontból meg kell vizsgálnunk a feltételeket, mielőtt az autógyárral egyetértésben végleges döntést hozunk."

A Toyota 2002-ben mutatkozott be önálló csapatként az autósport elitkategóriájában, s annak ellenére, hogy évente 300 millió dollárból gazdálkodik, futamot még nem sikerült nyernie, igaz, a pilóták a hét év alatt 12 alkalommal állhattak dobogóra. A csapat már korábban benevezett a 2010-es idényre.

Ha a Toyota elhagyja az F1-et, két éven belül a harmadik nagy autógyár távozhat, miután múlt év végén a Honda búcsúzott, idén júliusban pedig a BMW jelentette be, hogy jövőre kiszáll a sorozatból.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×